iLOVE

Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? (1 Ioan 4:20)

Ești unul dintre acei copii care au frați, surori, prieteni printre colegi și vecini, la școală și la locul de joacă? Bucură-te!

Sau ești unul dintre aceia cărora nu le plac toți copilașii? Este cineva căruia nu îi place de tine pentru că ești diferit? Nu te supăra, că nu e bine, nici pentru cei din jur, nici pentru tine. Cu toții suntem diferiți, din fericire. Dacă am fi fost toți la fel, ar fi fost monotonie.

Desmond Thomas Doss (1919 – 2006, SUA), caporal al armatei, care a servit ca medic de luptă în al Doilea Război Mondial, s-a distins în bătălia de la Okinawa, Insulele Ryukyu, Pacific, salvând 75 de bărbați nu doar din rândul colegilor americani, ci și dintre dușmanii japonezi, inamicii din război. Rugăciunea lui era, Doamne, ajută-mă să mai salvez încă unul. Credinţa l-a făcut capabil să ia decizii ce l-au transformat într-un erou. De-a lungul anilor, Desmond Doss a vizitat numeroase tabere de exploratori, pentru a-i inspira pe adolescenţi să își trăiască autentic credinţa, dar, printre altele, și pentru a le arăta copiilor cum se fac faimoasele noduri duble care l-au ajutat să salveze viaţa camarazilor și dușmanilor săi. Una dintre amintiri vizează momentul în care Desmond Doss se adresează unei tabere de 22.000 de exploratori de pe toate continentele. Pe https://semneletimpului.ro/religie/crestinism/credinta/hacksaw-ridge.html poți găsi imagini cu el. Mai multe informații pe https://adventistfagaras.ro/adevarata-poveste-a-lui-desmond-doss/ și pe site-ul Fundației Desmond Doss (https://www.desmonddoss.org/).

Dumnezeu iubește americanii, și japonezii, și românii, iubește indienii, chinezii, africanii negri, și albii toți la fel. Pe oameni îi iubește, slab, gras, mai mic, mai mare, sunt toți ai lui Isus.

Pe toți foarte mult îi iubește El, și pe noi copiii, tot la fel!

De aceea, „să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inimioara ta, cu tot suflețelul tău, cu tot cugețelul tău și cu toată puterea ta și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.” Marcu 12:30-31

Gherghiță Adrian-Mihăiță, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor