Articolul precedentA felház szükségessége
  Articolul următorMă înec!

  iLOVE

  Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? (1 Ioan 4:20)

  Ești unul dintre acei copii care au frați, surori, prieteni printre colegi și vecini, la școală și la locul de joacă? Bucură-te!

  Sau ești unul dintre aceia cărora nu le plac toți copilașii? Este cineva căruia nu îi place de tine pentru că ești diferit? Nu te supăra, că nu e bine, nici pentru cei din jur, nici pentru tine. Cu toții suntem diferiți, din fericire. Dacă am fi fost toți la fel, ar fi fost monotonie.

  Desmond Thomas Doss (1919 – 2006, SUA), caporal al armatei, care a servit ca medic de luptă în al Doilea Război Mondial, s-a distins în bătălia de la Okinawa, Insulele Ryukyu, Pacific, salvând 75 de bărbați nu doar din rândul colegilor americani, ci și dintre dușmanii japonezi, inamicii din război. Rugăciunea lui era, Doamne, ajută-mă să mai salvez încă unul. Credinţa l-a făcut capabil să ia decizii ce l-au transformat într-un erou. De-a lungul anilor, Desmond Doss a vizitat numeroase tabere de exploratori, pentru a-i inspira pe adolescenţi să își trăiască autentic credinţa, dar, printre altele, și pentru a le arăta copiilor cum se fac faimoasele noduri duble care l-au ajutat să salveze viaţa camarazilor și dușmanilor săi. Una dintre amintiri vizează momentul în care Desmond Doss se adresează unei tabere de 22.000 de exploratori de pe toate continentele. Pe https://semneletimpului.ro/religie/crestinism/credinta/hacksaw-ridge.html poți găsi imagini cu el. Mai multe informații pe https://adventistfagaras.ro/adevarata-poveste-a-lui-desmond-doss/ și pe site-ul Fundației Desmond Doss (https://www.desmonddoss.org/).

  Dumnezeu iubește americanii, și japonezii, și românii, iubește indienii, chinezii, africanii negri, și albii toți la fel. Pe oameni îi iubește, slab, gras, mai mic, mai mare, sunt toți ai lui Isus.

  Pe toți foarte mult îi iubește El, și pe noi copiii, tot la fel!

  De aceea, „să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inimioara ta, cu tot suflețelul tău, cu tot cugețelul tău și cu toată puterea ta și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.” Marcu 12:30-31

  Gherghiță Adrian-Mihăiță, Pastor – Conferința Muntenia

  iLOVE - 2020. Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? (1 Ioan 4:20)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...