Articolul precedentA felház szükségessége
  Articolul următorMă înec!

  iLOVE

  Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? (1 Ioan 4:20)

  Ești unul dintre acei copii care au frați, surori, prieteni printre colegi și vecini, la școală și la locul de joacă? Bucură-te!

  Sau ești unul dintre aceia cărora nu le plac toți copilașii? Este cineva căruia nu îi place de tine pentru că ești diferit? Nu te supăra, că nu e bine, nici pentru cei din jur, nici pentru tine. Cu toții suntem diferiți, din fericire. Dacă am fi fost toți la fel, ar fi fost monotonie.

  Desmond Thomas Doss (1919 – 2006, SUA), caporal al armatei, care a servit ca medic de luptă în al Doilea Război Mondial, s-a distins în bătălia de la Okinawa, Insulele Ryukyu, Pacific, salvând 75 de bărbați nu doar din rândul colegilor americani, ci și dintre dușmanii japonezi, inamicii din război. Rugăciunea lui era, Doamne, ajută-mă să mai salvez încă unul. Credinţa l-a făcut capabil să ia decizii ce l-au transformat într-un erou. De-a lungul anilor, Desmond Doss a vizitat numeroase tabere de exploratori, pentru a-i inspira pe adolescenţi să își trăiască autentic credinţa, dar, printre altele, și pentru a le arăta copiilor cum se fac faimoasele noduri duble care l-au ajutat să salveze viaţa camarazilor și dușmanilor săi. Una dintre amintiri vizează momentul în care Desmond Doss se adresează unei tabere de 22.000 de exploratori de pe toate continentele. Pe https://semneletimpului.ro/religie/crestinism/credinta/hacksaw-ridge.html poți găsi imagini cu el. Mai multe informații pe https://adventistfagaras.ro/adevarata-poveste-a-lui-desmond-doss/ și pe site-ul Fundației Desmond Doss (https://www.desmonddoss.org/).

  Dumnezeu iubește americanii, și japonezii, și românii, iubește indienii, chinezii, africanii negri, și albii toți la fel. Pe oameni îi iubește, slab, gras, mai mic, mai mare, sunt toți ai lui Isus.

  Pe toți foarte mult îi iubește El, și pe noi copiii, tot la fel!

  De aceea, „să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inimioara ta, cu tot suflețelul tău, cu tot cugețelul tău și cu toată puterea ta și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.” Marcu 12:30-31

  Gherghiță Adrian-Mihăiță, Pastor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Iertare

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Păstrază-te curat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...