Articolul precedentiLOVE
  Articolul următorUnul va fi luat, altul lăsat

  Mama

  Când a văzut Isus pe mamă-Sa, și lângă ea pe ucenicul, pe care-l iubea, a zis mamei Sale: „Femeie, iată fiul tău!” Apoi, a zis ucenicului: „Iată mama ta!” Și, din ceasul acela ucenicul a luat-o la el acasă. (Ioan 19:26,27)

  Înțelegându-și și asumându-și misiunea până la „S-a sfârșit!”, cu trupul rănit și ochii plini de sudoare și sânge, împăinjeniți de calvar, privirea Sa se îndreaptă spre mama Sa. Îi simte durerea și disperarea, confuzia și deznădejdea, dar, așa cum a făgăduit ucenicilor și tuturor celor ce aleg să creadă în El, nu vrea s-o lase singură. O încredințează celui mai iubit dintre ucenici.

  Dealungul vieții Sale pământești, ea a fost lângă El: născut într-o iesle săracă – mama a fost întărită de viziunea și făgăduința îngerului Gabriel; pribegind să scape de furia nebună a lui Irod – mama își protejează cu îndârjire fiul iubit; câțiva ani în Egipt, apoi în casa părintească – mama își crește cu dragoste și temere de Dumnezeu copilul; rătăcit în „Casa Tatălui Meu” – mama e îngrijorată, dar întrevede semnele divine; nunta din Cana – mama îndrăznește să-i ceară o intervenție; misiunea „creștină” – mama crede și vede în el Dumnezeirea; trădarea, chinurile și răstignirea – mama este tot acolo, lângă el, până la ultima suflare… mama și mereu mama! Câte nopți și zile sacrificate pentru a naște, cu adevărat, un om! Caracterul lui Dumnezeu este zugrăvit în Legea Sa veșnică. Iar Isus a trăit-o și a înfăptuit-o deplin. Și-a iubit și respectat mama (și pe tatăl Iosif, pe care deseori l-a ajutat în atelierul lui!) ca pe o datorie plăcută, vie și curată. Cuvintele acelea, printre ultimele, ale lui Isus au constituit începutul unei noi vieți pentru mama lui, Maria, și o responsabilitate îndeplinită frumos și devotat de către ucenicul iubit, Ioan.

  Ai nevoie de mama ta, dar și mama ta are nevoie de tine. Și atât de puțin din ceea ce faci o poate face fericită, îi poate da aripi, cu adevărat, nu numai ca-n reclamă. Încearcă să vezi ce poți să faci cu un zâmbet, o vorbă bună și o îmbrățișare!

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Mama - 2020. Când a văzut Isus pe mamă-Sa, și lângă ea pe ucenicul, pe care-l iubea, a zis mamei Sale: „Femeie, iată fiul tău!” Apoi, a zis ucenicului: „Iată mama ta!” Și, din ceasul acela ucenicul a luat-o la el acasă. (Ioan 19:26,27)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...