Articolul precedentMama
  Articolul următorJuslibol

  Proiecție wireless

  Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui Ioan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând; și au priceput că fuseseră cu Isus. (Fapte 4:13)

  Anturajul tău și al meu este cel care ne influențează cel mai mult de-a lungul vieții. Învățăm de la oamenii din jurul nostru anumite expresii, gesturi, după un anumit timp trăsături de caracter etc.

  Ca și copii ai lui Dumnezeu, datoria noastră este de a ne alege cât mai înțelept prietenii si cercul restrâns de oameni cărora le acordăm încredere, timp, resurse si câteodată bani.

  Privind la Petru și Ioan în timpul cât au fost cu Isus pe pământ vom observa niște ucenici dornici să învețe dar care duc cu ei o măsură a vechiului caracter. Ioan care dorea locul de onoare lângă Isus și Petru un om plin de râvnă care la primul semn care îi părea amenințător acționează impulsiv, până acolo încât se leapădă de cel care îi era sursa vieții. Cu toate acestea ei capătă progresiv trăsături ale caracterului lui Isus, mai ales din momentul în care înțeleg pe deplin jertfa Lui iar prin umilință și mărturisire încununează experiența lor cu primirea mângâietorului: Duhul Sfânt.

  Haideți să ilustrăm acestea prin următorul fenomen: Proiecția wireless sau Oglindirea

  Pentru a proiecta ecranul telefonului pe ecranul unui televizor sau unui PC ai nevoie de conexiune wireless si e important ca ambele dispozitive să fie conectate pentru că ori de căte ori unul dintre dispozitive pierde conexiunea se compromite oglindirea ecranelor.

  Dacă vrem ca expresiile, gesturile si într-un final trăsăturile de caracter ale lui Isus să se proiecteze în viața noastră trebuie să ne asigurăm conexiunea cu sursa principală. Mântuitorul cât a umblat pe pământ nu a încetat să caute compania Tatălui Ceresc ci stăruia în rugăciune sacrificând timp, resurse fizice(odihna) etc. conștient că altfel ar fi pierdut conexiunea.

  Drag explorator, conectează-te zilnic la sursa vieții si oricât de neînsemnat ai părea între oameni se va cunoaște că umbli cu Dumnezeu.

  Semeniuc Raisa, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

  Proiecție wireless - 2020. Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui Ioan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând; și au priceput că fuseseră cu Isus. (Fapte 4:13)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu nu renunță

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Atât de important

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  „Căutați-Mă, și veți trăi!”

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...