Articolul precedentMama
  Articolul următorJuslibol

  Proiecție wireless

  Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui Ioan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând; și au priceput că fuseseră cu Isus. (Fapte 4:13)

  Anturajul tău și al meu este cel care ne influențează cel mai mult de-a lungul vieții. Învățăm de la oamenii din jurul nostru anumite expresii, gesturi, după un anumit timp trăsături de caracter etc.

  Ca și copii ai lui Dumnezeu, datoria noastră este de a ne alege cât mai înțelept prietenii si cercul restrâns de oameni cărora le acordăm încredere, timp, resurse si câteodată bani.

  Privind la Petru și Ioan în timpul cât au fost cu Isus pe pământ vom observa niște ucenici dornici să învețe dar care duc cu ei o măsură a vechiului caracter. Ioan care dorea locul de onoare lângă Isus și Petru un om plin de râvnă care la primul semn care îi părea amenințător acționează impulsiv, până acolo încât se leapădă de cel care îi era sursa vieții. Cu toate acestea ei capătă progresiv trăsături ale caracterului lui Isus, mai ales din momentul în care înțeleg pe deplin jertfa Lui iar prin umilință și mărturisire încununează experiența lor cu primirea mângâietorului: Duhul Sfânt.

  Haideți să ilustrăm acestea prin următorul fenomen: Proiecția wireless sau Oglindirea

  Pentru a proiecta ecranul telefonului pe ecranul unui televizor sau unui PC ai nevoie de conexiune wireless si e important ca ambele dispozitive să fie conectate pentru că ori de căte ori unul dintre dispozitive pierde conexiunea se compromite oglindirea ecranelor.

  Dacă vrem ca expresiile, gesturile si într-un final trăsăturile de caracter ale lui Isus să se proiecteze în viața noastră trebuie să ne asigurăm conexiunea cu sursa principală. Mântuitorul cât a umblat pe pământ nu a încetat să caute compania Tatălui Ceresc ci stăruia în rugăciune sacrificând timp, resurse fizice(odihna) etc. conștient că altfel ar fi pierdut conexiunea.

  Drag explorator, conectează-te zilnic la sursa vieții si oricât de neînsemnat ai părea între oameni se va cunoaște că umbli cu Dumnezeu.

  Semeniuc Raisa, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

  Proiecție wireless - 2020. Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui Ioan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând; și au priceput că fuseseră cu Isus. (Fapte 4:13)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...