Articolul precedentAz Isten békessége
  Articolul următorOriginea fricii

  L-ai găsit? Împărtășește-L!

  Filip a găsit pe Natanael, și i-a zis: „Noi am găsit pe Acela, despre care a scris Moise în lege, și proorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif. (Ioan 1:45)

  Pe vremea când eram de vârsta exploratorilor, am dezvoltat o pasiune pentru pescuit care a rămas până astăzi în viața mea. Multe dimineți din vacanța de vară le petreceam la pescuit pe râul Bistra care este chiar lângă localitatea natală. Pescuiam prin diferite metode, cu momeli diverse și căutam fel și fel de specii de pești să agăț în cârlig. La fel ca orice pescar avem zile mai bune și zile mai puțin bune. Ați auzit vreodată ideea de loc de pescuit? Ce fac pescarii atunci când descoperă un loc unde se prind pești frumoși? Sunt două variante: să țină secret sau să împărtășească!

  Atunci când Filip l-a găsit pe Isus nu a putut să tacă, ci a împărtășit cu cei apropiați descoperirea lui Mesia, Cel despre care au scris proorocii.

  Aș vrea să te întrebi acum dacă l-ai descoperit pe Isus?! Un lucru care te ajută să îți dai seama dacă L-ai descoperit cu adevărat este dorința ta de a-L împărtăși cu alții ,de a găsi oameni pentru Împărăție. Ellen White spune: ,,Un om nu este cu adevărat convertit câtă vreme în inima lui nu s-a născut dorința de a face cunoscut și altora ce prieten scump a găsit el în Isus. Adevărul care mântuiește și sfințește nu poate fi ascuns în inimă.” (Viața lui Isus, p 141.3)

  Dacă încă nu L-ai descoperit pe Isus, ai nevoie de un Filip pe care să îl întâlnești și care să îți spună despre Isus. Odată ce L-ai descoperit, vei deveni un Filip dornic să îndeplinești această nobilă chemare de a fi ambasadorul lui Hristos. Gândește-te la metode și mijloace prin care poți să îi ajuți pe prietenii și apropiații tăi să cunoască mai multe lucruri despre Isus.

  Nu uita că nu poți oferi ceea ce nu ai. Pentru a te bucura de viața acesta și a avea împlinirea cea mai înaltă ai nevoie de trei ingrediente: să îl cunoști pe Isus, să trăiești ca El și să Îl împărtășești altora. Provocarea pentru tine este ca în zilele următoare să aplici acest secret în viața ta pentru binele tău și al celor din jurul tău!

  Natanael Jigau, Director Asociat – Conferința Banat

  L-ai găsit? Împărtășește-L! - 2020. Filip a găsit pe Natanael, și i-a zis: „Noi am găsit pe Acela, despre care a scris Moise în lege, și proorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif. (Ioan 1:45)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...