Articolul precedentAz igazi kedvesség
  Articolul următorUniversalitatea fricii

  Relație la distanță

  „Doamne”, i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns”. (Ioan 14:8)

  Aveam vreo 2-3 anișori. Părinții îmi tot spuseseră de câteva zile, cu bucurie: „Mergem la mamaia, mergem la mamaia!” Eram puțin surprinsă că tataie nu este menționat, dar eram bucuroasă că îmi voi revedea bunicii de care mă despărțeau câteva sute de kilometri. Drumul fusese diferit față de cel obișnuit. Zburasem pentru prima dată cu avionul, din nordul țării până în sud. Am luat apoi autobuzul, iar la un moment dat, mama mi-a spus entuziasmată: „Uite, am ajuns la mamaia!” M-am uitat în dreapta și în stânga, dar… ia-o pe mamaia de unde nu-i. Mare mi-a fost dezamăgirea când am aflat că nu ajunseserăm la mamaia mea, ci în localitatea Mamaia. Nu m-am oprit din plâns până când nu am primit promisiunea că vom merge curând la mamaia mea adevărată și până când nu am auzit-o spunându-mi la telefon cât de mult mă iubește.

  De la vârste mici, părinții ne vorbesc cu bucurie despre Tatăl ceresc. El ne iubește, ne ocrotește, ne iartă, e mereu cu noi și mergem săptămânal să-L întâlnim la biserică. Probabil ai trăit și tu la un moment dat deziluzia de a nu-L vedea față în față pe Cel care te iubește atât de mult.

  Când ai mai crescut, probabil ai observat că o persoană pe care nu o vezi e mai ușor de uitat sau ignorat. Dar dacă Îl iubești, probabil că ți se mai întâmplă uneori să fii trist că nu-L poți vedea și îmbrățișa. Sau poate că ești pur și simplu curios cum este Cel după chipul și asemănarea căruia ai fost creat.

  Filip a avut curajul să ceară ceea ce am visat și noi uneori: „arată-ne pe Tatăl!” Atât își dorea. Nu voia la mare, nu voia să vorbească la telefon, tot ceea ce își dorea era să-L vadă față în față pe Tatăl. Răspunsul Domnului Isus răsună peste veacuri, pentru Filip și pentru toți oamenii care au această dorință: dacă m-ați cunoscut pe Mine, Îl cunoașteți pe Tatăl. Citim în Scriptură despre cum a trăit Isus pe pământ, zărim în tot ce a creat și în oamenii care Îl urmează chipul lui Dumnezeu. Desigur, nu ne putem mulțumi cu atât. Ne pregătim pentru marea întâlnire, față către față. Dar până atunci, să ne bucurăm că Îi putem întrezări dragostea în viețile noastre, chiar dacă nu Îl vedem aievea.

  Andreea Strâmbu-Dima, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

  Relație la distanță - 2020. „Doamne”, i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns”. (Ioan 14:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...