Articolul precedentAz igazi kedvesség
  Articolul următorUniversalitatea fricii

  Relație la distanță

  „Doamne”, i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns”. (Ioan 14:8)

  Aveam vreo 2-3 anișori. Părinții îmi tot spuseseră de câteva zile, cu bucurie: „Mergem la mamaia, mergem la mamaia!” Eram puțin surprinsă că tataie nu este menționat, dar eram bucuroasă că îmi voi revedea bunicii de care mă despărțeau câteva sute de kilometri. Drumul fusese diferit față de cel obișnuit. Zburasem pentru prima dată cu avionul, din nordul țării până în sud. Am luat apoi autobuzul, iar la un moment dat, mama mi-a spus entuziasmată: „Uite, am ajuns la mamaia!” M-am uitat în dreapta și în stânga, dar… ia-o pe mamaia de unde nu-i. Mare mi-a fost dezamăgirea când am aflat că nu ajunseserăm la mamaia mea, ci în localitatea Mamaia. Nu m-am oprit din plâns până când nu am primit promisiunea că vom merge curând la mamaia mea adevărată și până când nu am auzit-o spunându-mi la telefon cât de mult mă iubește.

  De la vârste mici, părinții ne vorbesc cu bucurie despre Tatăl ceresc. El ne iubește, ne ocrotește, ne iartă, e mereu cu noi și mergem săptămânal să-L întâlnim la biserică. Probabil ai trăit și tu la un moment dat deziluzia de a nu-L vedea față în față pe Cel care te iubește atât de mult.

  Când ai mai crescut, probabil ai observat că o persoană pe care nu o vezi e mai ușor de uitat sau ignorat. Dar dacă Îl iubești, probabil că ți se mai întâmplă uneori să fii trist că nu-L poți vedea și îmbrățișa. Sau poate că ești pur și simplu curios cum este Cel după chipul și asemănarea căruia ai fost creat.

  Filip a avut curajul să ceară ceea ce am visat și noi uneori: „arată-ne pe Tatăl!” Atât își dorea. Nu voia la mare, nu voia să vorbească la telefon, tot ceea ce își dorea era să-L vadă față în față pe Tatăl. Răspunsul Domnului Isus răsună peste veacuri, pentru Filip și pentru toți oamenii care au această dorință: dacă m-ați cunoscut pe Mine, Îl cunoașteți pe Tatăl. Citim în Scriptură despre cum a trăit Isus pe pământ, zărim în tot ce a creat și în oamenii care Îl urmează chipul lui Dumnezeu. Desigur, nu ne putem mulțumi cu atât. Ne pregătim pentru marea întâlnire, față către față. Dar până atunci, să ne bucurăm că Îi putem întrezări dragostea în viețile noastre, chiar dacă nu Îl vedem aievea.

  Andreea Strâmbu-Dima, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

  Relație la distanță - 2020. „Doamne”, i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns”. (Ioan 14:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.