Articolul precedentHelyes ruházkodás
  Articolul următorMi-e frică!

  Cea mai sfântă dorință

  Niște Greci dintre ceice se suiseră să se închine la praznic, s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat, și au zis: „Domnule, am vrea să vedem pe Isus”. (Ioan 12:20, 21)

  Textul biblic de astăzi prezintă un episod foarte interesant derulat în săptămâna crucificării Domnului Hristos!

  Fără îndoială că intrarea Sa triumfală în Ierusalim făcuse senzație: oamenii de rând erau tot mai fascinați de personalitatea Galileanului în timp ce fariseii erau tot mai îngrijorați de popularitatea crescândă a Celui pe care Îl percepeau ca fiindu-le rival.

  Între străinii veniți de departe pentru a participa, atât cât le era permis, în curtea exterioară a templului, la sărbătoarea iudeilor, interesul și curiozitatea cu privire la persoana lui Isus este exprimat de „Grecii” menționați care se adresează lui Filip, rostind cea mai sfântă dintre dorințe: „Am vrea să vedem pe Isus!”.

  Dacă nu L-ai întâlnit încă personal pe Isus, dacă nu ai dezvoltat încă o relație personală cu Mântuitorul, dragul meu explorator tu ai nevoie să resimți și să exprimi această sfântă dorință: „Aș vrea să Îl văd pe Isus”! Adresează-te părinților, instructorului, pastorului, oamenilor credincioși Domnului din viața ta, roagă-te lui Dumnezeu și cere-I călăuzire prin Duhul Sfânt, fă tot ce poți dar … întâlnește-L! Și recunoaște-L în viața ta ca fiind Învățător, Salvator, Domn, Model … iar aceasta îți va aduce binecuvântarea Cerului!

  Dacă deja Îl cunoști pe Isus, dacă ai depășit condiția de „grec” și ești la nivelul superior, „Filip”, fii deschis și receptiv față de cei din jurul tău care nu au stat încă în prezența Domnului nostru. „Am vrea să vedem pe Isus” este nevoia cea mai profundă a acestor oameni! Ce spui? Ești prea tânăr? Te temi că nu vei ști să răspunzi întrebărilor pe care aceștia ar putea să le aibă? Nu e nici o problemă! Fă ce a făcut Filip! Cere ajutorul unui „Andrei” de lângă tine! Vei găsi mereu o persoană mai matură în credință decât tine, mai cunoscătoare a Cuvântului, mai curajoasă în a relaționa cu persoane aflate la începutul vieții de credință!
  Și încă un lucru: asigură-te, atât în cazul căutărilor tale, cât și în cazul prietenilor tăi, că nu v-ați oprit doar la biserica ta, la grupa ta explo, la pastorul tău, la manualul de doctrine al Bisericii Adventiste … Creștinismul autentic presupune a construi pe această cea mai sfântă dintre dorințe: să Îl întâlnesc, să Îl cunosc, să Îl descopăr în mod personal, pe Isus, Salvatorul lumii și al meu!

  Narcis Ardelean, Director Tineret – Conferința Banat

  Cea mai sfântă dorință - 2020. Niște Greci dintre ceice se suiseră să se închine la praznic, s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat, și au zis: „Domnule, am vrea să vedem pe Isus”. (Ioan 12:20, 21)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...