Cea mai sfântă dorință

Niște Greci dintre ceice se suiseră să se închine la praznic, s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat, și au zis: „Domnule, am vrea să vedem pe Isus”. (Ioan 12:20, 21)

Textul biblic de astăzi prezintă un episod foarte interesant derulat în săptămâna crucificării Domnului Hristos!

Fără îndoială că intrarea Sa triumfală în Ierusalim făcuse senzație: oamenii de rând erau tot mai fascinați de personalitatea Galileanului în timp ce fariseii erau tot mai îngrijorați de popularitatea crescândă a Celui pe care Îl percepeau ca fiindu-le rival.

Între străinii veniți de departe pentru a participa, atât cât le era permis, în curtea exterioară a templului, la sărbătoarea iudeilor, interesul și curiozitatea cu privire la persoana lui Isus este exprimat de „Grecii” menționați care se adresează lui Filip, rostind cea mai sfântă dintre dorințe: „Am vrea să vedem pe Isus!”.

Dacă nu L-ai întâlnit încă personal pe Isus, dacă nu ai dezvoltat încă o relație personală cu Mântuitorul, dragul meu explorator tu ai nevoie să resimți și să exprimi această sfântă dorință: „Aș vrea să Îl văd pe Isus”! Adresează-te părinților, instructorului, pastorului, oamenilor credincioși Domnului din viața ta, roagă-te lui Dumnezeu și cere-I călăuzire prin Duhul Sfânt, fă tot ce poți dar … întâlnește-L! Și recunoaște-L în viața ta ca fiind Învățător, Salvator, Domn, Model … iar aceasta îți va aduce binecuvântarea Cerului!

Dacă deja Îl cunoști pe Isus, dacă ai depășit condiția de „grec” și ești la nivelul superior, „Filip”, fii deschis și receptiv față de cei din jurul tău care nu au stat încă în prezența Domnului nostru. „Am vrea să vedem pe Isus” este nevoia cea mai profundă a acestor oameni! Ce spui? Ești prea tânăr? Te temi că nu vei ști să răspunzi întrebărilor pe care aceștia ar putea să le aibă? Nu e nici o problemă! Fă ce a făcut Filip! Cere ajutorul unui „Andrei” de lângă tine! Vei găsi mereu o persoană mai matură în credință decât tine, mai cunoscătoare a Cuvântului, mai curajoasă în a relaționa cu persoane aflate la începutul vieții de credință!
Și încă un lucru: asigură-te, atât în cazul căutărilor tale, cât și în cazul prietenilor tăi, că nu v-ați oprit doar la biserica ta, la grupa ta explo, la pastorul tău, la manualul de doctrine al Bisericii Adventiste … Creștinismul autentic presupune a construi pe această cea mai sfântă dintre dorințe: să Îl întâlnesc, să Îl cunosc, să Îl descopăr în mod personal, pe Isus, Salvatorul lumii și al meu!

Narcis Ardelean, Director Tineret – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor