Înțelegi ce citești?

  Filip a alergat, și a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: „Înțelegi tu ce citești?” (Fapte 8:30)

  Spre sfârșitul vacanței de vară, colegii mei vorbeau pe grupul clasei despre începutul noului an școlar. Se discuta despre formatul școlii: on-line sau față în față?

  Majoritatea doreau să facem școală normal, cu toate că nu le plăcea așa mult școala. De ce? Datorită lipsei de concentrare la școala on-line. În timpul școlii on-line mulți profesori trimiteau pur și simplu lecția, iar pentru mulți dintre noi, elevii, era mult mai greu să înțelegem. Chiar și la orele făcute pe aplicații precum ZOOM, întâlnirile erau greu de organizat. La unele ore problema era site-urile, la altele erau link-urile netrimise sau pur și simplu greșite, iar la altele problema era comunicarea dintre elevi și profesori. Concluzia la care s-a ajuns pe grupul clasei a fost că este mult mai bine când cineva îți explică totul față în față.

  Și famenul etiopean a avut nevoie de cineva care să îi explice lecția. Etiopeanul era un famen cu mare putere la împărăteasa Candace a etiopenilor și îngrijitorul tuturor visteriilor ei (FA 8:27). Iar Filip era un diacon și avea o relație bună cu Dumnezeu. Un înger al Domnului i-a zis lui Filip să se ducă pe drumul de pe care venea famenul. Etiopeanul se întorcea de la Ierusalim, unde fusese pentru a se închina. Și Domnul a făcut ca Filip să îl poată ajunge la momentul potrivit. Și ni se spune că Famenul citea din Isaia: El a fost dus ca o oaie la tăiere, și ca un miel fără glas înaintea celui ce-l tunde, așa că nu și-a deschis gura … (Isaia 53: 7-8). Filip i-a vorbit etiopeanului despre Isus și despre mesajul acestor versete și cu ajutorul diaconului, famenul a înțeles și a crezut și astfel a fost botezat.

  Poate că în zilele noastre nu avem mereu un om alături ca să ne poată ajuta să înțelegem atunci când citim din Scriptură. Cu toate acestea, la fel cum Dumnezeu prin Filip l-a ajutat pe etiopean, EL ne va ajuta și pe noi. Data viitoare când vei citi din Biblie, înainte să începi, să te rogi ca Domnul să te ajute să înțelegi ceea ce citești. El vrea ca să citim dar să și înțelegem mântuirea. De aceea, roagă-te și citește!

  Matei Eliza Teodora, Explorator – Conferința Muntenia

  Înțelegi ce citești? - 2020. Filip a alergat, și a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: „Înțelegi tu ce citești?” (Fapte 8:30)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...