Înțelegi ce citești?

  Filip a alergat, și a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: „Înțelegi tu ce citești?” (Fapte 8:30)

  Spre sfârșitul vacanței de vară, colegii mei vorbeau pe grupul clasei despre începutul noului an școlar. Se discuta despre formatul școlii: on-line sau față în față?

  Majoritatea doreau să facem școală normal, cu toate că nu le plăcea așa mult școala. De ce? Datorită lipsei de concentrare la școala on-line. În timpul școlii on-line mulți profesori trimiteau pur și simplu lecția, iar pentru mulți dintre noi, elevii, era mult mai greu să înțelegem. Chiar și la orele făcute pe aplicații precum ZOOM, întâlnirile erau greu de organizat. La unele ore problema era site-urile, la altele erau link-urile netrimise sau pur și simplu greșite, iar la altele problema era comunicarea dintre elevi și profesori. Concluzia la care s-a ajuns pe grupul clasei a fost că este mult mai bine când cineva îți explică totul față în față.

  Și famenul etiopean a avut nevoie de cineva care să îi explice lecția. Etiopeanul era un famen cu mare putere la împărăteasa Candace a etiopenilor și îngrijitorul tuturor visteriilor ei (FA 8:27). Iar Filip era un diacon și avea o relație bună cu Dumnezeu. Un înger al Domnului i-a zis lui Filip să se ducă pe drumul de pe care venea famenul. Etiopeanul se întorcea de la Ierusalim, unde fusese pentru a se închina. Și Domnul a făcut ca Filip să îl poată ajunge la momentul potrivit. Și ni se spune că Famenul citea din Isaia: El a fost dus ca o oaie la tăiere, și ca un miel fără glas înaintea celui ce-l tunde, așa că nu și-a deschis gura … (Isaia 53: 7-8). Filip i-a vorbit etiopeanului despre Isus și despre mesajul acestor versete și cu ajutorul diaconului, famenul a înțeles și a crezut și astfel a fost botezat.

  Poate că în zilele noastre nu avem mereu un om alături ca să ne poată ajuta să înțelegem atunci când citim din Scriptură. Cu toate acestea, la fel cum Dumnezeu prin Filip l-a ajutat pe etiopean, EL ne va ajuta și pe noi. Data viitoare când vei citi din Biblie, înainte să începi, să te rogi ca Domnul să te ajute să înțelegi ceea ce citești. El vrea ca să citim dar să și înțelegem mântuirea. De aceea, roagă-te și citește!

  Matei Eliza Teodora, Explorator – Conferința Muntenia

  Înțelegi ce citești? - 2020. Filip a alergat, și a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: „Înțelegi tu ce citești?” (Fapte 8:30)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...