Articolul precedentPályaválasztás
  Articolul următorNu te teme!

  Fără vicleșug

  Isus a văzut pe Natanael venind la El, și a zis despre el: „Iată cu adevărat un Israelit, în care nu este vicleșug”. (Ioan 1:47)

  Trăim într-o lume în care prefăcătoria este la ordinea zilei. Ne păcălim unii pe alții, încercăm să arătăm lumii ceea ce nu suntem: ne ascundem după filtrele de pe rețelele de socializare încercând să ascundem defectele noastre ca lumea să vadă doar partea frumoasă a lucrurilor, postăm doar fotografiile care par să arate că viața noastră este doar roz și lăsăm lumii impresii false despre noi.

  În versetul de astăzi ni se vorbește despre un om și despre adevărata lui față. Isus, la prima vedere, a văzut în Natanael o persoană sinceră, „fără vicleșug”. Chiar dacă de fața lumii încercăm să ne mai ascundem, de Dumnezeu nu putem. El ne vede pe fiecare în partea așa cum suntem, vede adevărata noastră față, adevăratul nostru caracter. Înainte de a se întâlni cu Natanael, Isus a văzut deja adevărata lui față. Chiar dacă Natanael se îndoia și avea prejudecăți cu privire la Mesia, Isus a văzut sinceritatea lui în dorința de a căuta adevărul, în timp ce se ruga sub smochin. Natanael era retras acolo pentru a cerceta și a se ruga să i se facă cunoscut dacă lucrurile pe care Ioan i le spusese despre Mesia erau adevărate, iar întâlnirea lui cu Isus a fost un răspuns direct la rugăciunea lui sinceră.

  Ca și Natanael, avem nevoie să cercetăm și noi Cuvântul lui Dumnezeu și să ne lăsăm călăuziți de Duhul Sfânt. Cel care l-a văzut pe Natanael sub smochin, ne va vedea și pe noi în locul tainic al rugăciunii. Așa că astăzi te îndemn sa te rogi ca Dumnezeu să te ajute să ai o viața trăită cu sinceritate și fără vicleșug.

  Eliss Indricău, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Fără vicleșug - 2020. Isus a văzut pe Natanael venind la El, și a zis despre el: „Iată cu adevărat un Israelit, în care nu este vicleșug”. (Ioan 1:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...