Articolul precedentPályaválasztás
  Articolul următorNu te teme!

  Fără vicleșug

  Isus a văzut pe Natanael venind la El, și a zis despre el: „Iată cu adevărat un Israelit, în care nu este vicleșug”. (Ioan 1:47)

  Trăim într-o lume în care prefăcătoria este la ordinea zilei. Ne păcălim unii pe alții, încercăm să arătăm lumii ceea ce nu suntem: ne ascundem după filtrele de pe rețelele de socializare încercând să ascundem defectele noastre ca lumea să vadă doar partea frumoasă a lucrurilor, postăm doar fotografiile care par să arate că viața noastră este doar roz și lăsăm lumii impresii false despre noi.

  În versetul de astăzi ni se vorbește despre un om și despre adevărata lui față. Isus, la prima vedere, a văzut în Natanael o persoană sinceră, „fără vicleșug”. Chiar dacă de fața lumii încercăm să ne mai ascundem, de Dumnezeu nu putem. El ne vede pe fiecare în partea așa cum suntem, vede adevărata noastră față, adevăratul nostru caracter. Înainte de a se întâlni cu Natanael, Isus a văzut deja adevărata lui față. Chiar dacă Natanael se îndoia și avea prejudecăți cu privire la Mesia, Isus a văzut sinceritatea lui în dorința de a căuta adevărul, în timp ce se ruga sub smochin. Natanael era retras acolo pentru a cerceta și a se ruga să i se facă cunoscut dacă lucrurile pe care Ioan i le spusese despre Mesia erau adevărate, iar întâlnirea lui cu Isus a fost un răspuns direct la rugăciunea lui sinceră.

  Ca și Natanael, avem nevoie să cercetăm și noi Cuvântul lui Dumnezeu și să ne lăsăm călăuziți de Duhul Sfânt. Cel care l-a văzut pe Natanael sub smochin, ne va vedea și pe noi în locul tainic al rugăciunii. Așa că astăzi te îndemn sa te rogi ca Dumnezeu să te ajute să ai o viața trăită cu sinceritate și fără vicleșug.

  Eliss Indricău, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Fără vicleșug - 2020. Isus a văzut pe Natanael venind la El, și a zis despre el: „Iată cu adevărat un Israelit, în care nu este vicleșug”. (Ioan 1:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?