Articolul precedentAz akaratot fejleszteni kell
  Articolul următorGioconda este tristă

  Să-i dăm o mână de ajutor Martei!

  Marta era împărțită cu multă slujire, a venit repede la El, și I-a zis: „Doamne, nu-Ți pasă că soru-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute”. (Luca 10:40)

  Îți este cunoscut dialogul acesta care generează mereu și mereu conflicte în familia ta sau între colegii de școală și uneori chiar și în grupa ta de exploratori sau la biserică? Ah, de câte ori nu am auzit acest dialog chiar și în viața celor cu ani mai mulți. Este o provocare mare să convingi pe cineva să-ți dea o mână de ajutor în lucrul sau lucrurile care contează după părerea ta.

  În dialogul acesta foarte clar de altfel, nu m-aș fi îndoit niciodată că Isus ar fi putut avea un alt răspuns decât cel cerut de Marta. Maria sora ei trebuia numaidecât să-i sară în ajutor! Dacă ai fi fost în locul lui Isus ce-ai fi făcut? Ce răspuns i-ai fi oferit Martei bucătăreasa depășită de situație? Să nu mai discutăm despre faptul că cine poate să convingă o persoană mai bine decât Isus? Iar cu privire la rugămințile sau rugăciunile prin care cerem ajutor Domnului suntem convinși că Cerul va răspunde exact așa cum dorim noi pentru că… de altfel nici nu există un alt răspuns decât cel gândit de noi.

  Rugămintea Martei sună mai degrabă ca o ceartă decât o așteptare a unui răspuns care să rezolve situația de la bucătărie. Când auzi expresia ,,Nu-ți pasă”! care de altfel a mai fost auzită și de Isus, pe când era cu ucenicii prinși în furtuna de pe lacul Galileii (Marcu 4;38), te cuprinde o dorință de a o ajuta pe Marta fără întârziere.

  Răspunsul lui Isus ne surprinde pe toți pentru că alege să-I dea dreptate Mariei cea ,,leneșă”. Doar că Isus este întotdeauna Cel care știe valoarea preocupărilor și a lucrurilor. De aceea el ne reamintește să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu iar celelalte lucruri vor fi primite ca bonus. Alege azi să stai mult lângă Isus în studiul Bibliei, sau pe genunchi povestind cu El, chiar dacă așa zisele urgențe te-ar vrea în altă parte! Caută-l pe Isus și cheam-o și pe Marta daca este cazul!

  Daniluc Daniel, Pastor – Conferința Moldova

  Să-i dăm o mână de ajutor Martei! - 2020. Marta era împărțită cu multă slujire, a venit repede la El, și I-a zis: „Doamne, nu-Ți pasă că soru-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute”. (Luca 10:40)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...