Articolul precedentAz akaratot fejleszteni kell
  Articolul următorGioconda este tristă

  Să-i dăm o mână de ajutor Martei!

  Marta era împărțită cu multă slujire, a venit repede la El, și I-a zis: „Doamne, nu-Ți pasă că soru-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute”. (Luca 10:40)

  Îți este cunoscut dialogul acesta care generează mereu și mereu conflicte în familia ta sau între colegii de școală și uneori chiar și în grupa ta de exploratori sau la biserică? Ah, de câte ori nu am auzit acest dialog chiar și în viața celor cu ani mai mulți. Este o provocare mare să convingi pe cineva să-ți dea o mână de ajutor în lucrul sau lucrurile care contează după părerea ta.

  În dialogul acesta foarte clar de altfel, nu m-aș fi îndoit niciodată că Isus ar fi putut avea un alt răspuns decât cel cerut de Marta. Maria sora ei trebuia numaidecât să-i sară în ajutor! Dacă ai fi fost în locul lui Isus ce-ai fi făcut? Ce răspuns i-ai fi oferit Martei bucătăreasa depășită de situație? Să nu mai discutăm despre faptul că cine poate să convingă o persoană mai bine decât Isus? Iar cu privire la rugămințile sau rugăciunile prin care cerem ajutor Domnului suntem convinși că Cerul va răspunde exact așa cum dorim noi pentru că… de altfel nici nu există un alt răspuns decât cel gândit de noi.

  Rugămintea Martei sună mai degrabă ca o ceartă decât o așteptare a unui răspuns care să rezolve situația de la bucătărie. Când auzi expresia ,,Nu-ți pasă”! care de altfel a mai fost auzită și de Isus, pe când era cu ucenicii prinși în furtuna de pe lacul Galileii (Marcu 4;38), te cuprinde o dorință de a o ajuta pe Marta fără întârziere.

  Răspunsul lui Isus ne surprinde pe toți pentru că alege să-I dea dreptate Mariei cea ,,leneșă”. Doar că Isus este întotdeauna Cel care știe valoarea preocupărilor și a lucrurilor. De aceea el ne reamintește să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu iar celelalte lucruri vor fi primite ca bonus. Alege azi să stai mult lângă Isus în studiul Bibliei, sau pe genunchi povestind cu El, chiar dacă așa zisele urgențe te-ar vrea în altă parte! Caută-l pe Isus și cheam-o și pe Marta daca este cazul!

  Daniluc Daniel, Pastor – Conferința Moldova

  Să-i dăm o mână de ajutor Martei! - 2020. Marta era împărțită cu multă slujire, a venit repede la El, și I-a zis: „Doamne, nu-Ți pasă că soru-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute”. (Luca 10:40)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...