O mulțime

  În Iope, era o uceniță numită Tabita, nume, care în tălmăcire se zice Dorca. Ea făcea o mulțime de fapte bune și milostenii. (Fapte 9:36)

  Tabita era o femeie cunoscută în toată cetatea Iope pentru faptele de binefacere pe care le făcea.

  În relatarea biblică nu avem nici un indiciu cu privire la veniturile pe care le avea. De asemene, nu se menționează dacă aceste haine, pe care le oferea celor care nu aveau, la rândul ei le primea de undeva. Nu știm dacă erau noi sau dacă erau ‘second hand’.

  În schimb, ceea ce știm este că această femeie ajuta pe cei săraci.

  La momentul în care această femeie, Tabita, s-a îmbolnăvit, mulți dintre cei ajutați de ea, doreau acum să o ajute să se însănătoșească. Cu siguranță, tuturor le-a părut rău când Tabita a murit. Partea inedită a relatării este atunci când Tabita revine la viață prin intermediul rugăciunii lui Petru.

  Faptul că Tabita ajuta era foarte frumos, foarte bine. Însă, pentru a face acest lucru lua din timpul ei. Poate era altfel timpul atunci, căci acum parcă nu ne mai ajunge deloc, dar trebuia să se îngrijească și de ea.

  Lucrul pe care aș dori să îl evidențiem este că ea făcea „o mulține”. Pentru aceasta trebuie și o mulțime de timp, trebuie o mulțime de sacrificii, o mulțime de investiții. Cu siguranță că nu îi era ușor Tabitei să facă „o mulțime” de fapte bune.

  Poate chiar azi Dumnezeu dorește ca și noi să investim mai mult în cei din jurul nostru – poate o vorbă, poate o faptă, poate o rugăciune. De ce nu ceva mai mult? Ceva care ar lua „o mulțime” din timpul nostru, „o mulține” din banii noștri, „o mulțime” din proviziile sau hainele noastre.

  Dumnezeu să ne deschisă inima să fim dispuși să facem tot ce ne cere El, pentru că și El a sacrificat tot.

  Și să nu uităm, cu cât vom dărui mai mult, cu atât vom primi mai mult.

  Fodor Ionela, Mentor – Conferința Muntenia

  O mulțime - 2020. În Iope, era o uceniță numită Tabita, nume, care în tălmăcire se zice Dorca. Ea făcea o mulțime de fapte bune și milostenii. (Fapte 9:36)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...