Câteva cuvinte și mult caracter

  Una din ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, și asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. (Fapte 16:14)

  Despre Lidia nu avem foarte multe informații oferite în Biblie. Este un personaj care apare în treacăt pentru a arăta lucrarea lui Pavel. Cu toate acestea știm câteva lucruri extraordinare despre ea. Locuia în Filipi, se trăgea din Tiatira, era temătoare de Dumnezeu, era ascultătoare, era deschisă la provocări, se ocupa cu comerțul, a primit botezul împreună cu toată familia și era ospitalieră.

  Așa arată rezumatul unei vieți de succes. Te naști undeva, alegi să rămâi sau să pleci, îți alegi o meserie și apoi te ocupi de ale inimii, adică îți formezi caracterul și repeți zilnic rețeta. Acesta este suma obiceiurilor noaste. Obiceiurile la rândul lor vin din valorile pe care le-am acceptat. Lidia a adoptat printre altele: temerea de Dumnezeu, ascultarea, ospitalitatea.

  Desigur că viața de zi cu zi a Lidiei era aproape la fel cu ce a celorlalți locuitori din Filipi. Avea o familie care presupunea responsabilități din partea ei. Avea un serviciu care aduce suficient stres. Avea și ea aceleași preocupări ca orice gospodină, cum să țină casa frumoasă, ce mâncare să mai facă, cum să răspundă la toate nevoile copiilor, cum să arate suficient de bine ca să nu-i fie rușine când se întâlnește cu un cunoscut. Cu toate acestea printre puținele lucruri pe care Biblia le spune despre Lidia sunt cele legate de caracterul ei. Caracterul este format mai ales din lucrurile tăcute despre tine care vorbesc mai tare decât cuvintele tale.

  Dacă despre tine ar trebui să apară câteva cuvinte într-o carte ce va fi citită de milioane de oameni timp de câteva mii de ani care ar fi acestea. Poți face ca acele cuvinte să fie unele frumoase? Se poate influența în vreun fel opinia cuiva despre tine? Da, se poate! Alege cuvintele pe care vrei să le vină oamenilor în minte când vorbesc despre tine și trăiește-le zi de zi. Astăzi este prima zi din restul vieții tale și cea mai bună oportunitate să lucrezi la caracterul tău. Este lucrarea unei vieți întregi dar și singurul lucru care poate fi luat dincolo de hotarele acestei lumi. Spor!

  Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Câteva cuvinte și mult caracter - 2020. Una din ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, și asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. (Fapte 16:14)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...