Câteva cuvinte și mult caracter

  Una din ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, și asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. (Fapte 16:14)

  Despre Lidia nu avem foarte multe informații oferite în Biblie. Este un personaj care apare în treacăt pentru a arăta lucrarea lui Pavel. Cu toate acestea știm câteva lucruri extraordinare despre ea. Locuia în Filipi, se trăgea din Tiatira, era temătoare de Dumnezeu, era ascultătoare, era deschisă la provocări, se ocupa cu comerțul, a primit botezul împreună cu toată familia și era ospitalieră.

  Așa arată rezumatul unei vieți de succes. Te naști undeva, alegi să rămâi sau să pleci, îți alegi o meserie și apoi te ocupi de ale inimii, adică îți formezi caracterul și repeți zilnic rețeta. Acesta este suma obiceiurilor noaste. Obiceiurile la rândul lor vin din valorile pe care le-am acceptat. Lidia a adoptat printre altele: temerea de Dumnezeu, ascultarea, ospitalitatea.

  Desigur că viața de zi cu zi a Lidiei era aproape la fel cu ce a celorlalți locuitori din Filipi. Avea o familie care presupunea responsabilități din partea ei. Avea un serviciu care aduce suficient stres. Avea și ea aceleași preocupări ca orice gospodină, cum să țină casa frumoasă, ce mâncare să mai facă, cum să răspundă la toate nevoile copiilor, cum să arate suficient de bine ca să nu-i fie rușine când se întâlnește cu un cunoscut. Cu toate acestea printre puținele lucruri pe care Biblia le spune despre Lidia sunt cele legate de caracterul ei. Caracterul este format mai ales din lucrurile tăcute despre tine care vorbesc mai tare decât cuvintele tale.

  Dacă despre tine ar trebui să apară câteva cuvinte într-o carte ce va fi citită de milioane de oameni timp de câteva mii de ani care ar fi acestea. Poți face ca acele cuvinte să fie unele frumoase? Se poate influența în vreun fel opinia cuiva despre tine? Da, se poate! Alege cuvintele pe care vrei să le vină oamenilor în minte când vorbesc despre tine și trăiește-le zi de zi. Astăzi este prima zi din restul vieții tale și cea mai bună oportunitate să lucrezi la caracterul tău. Este lucrarea unei vieți întregi dar și singurul lucru care poate fi luat dincolo de hotarele acestei lumi. Spor!

  Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Câteva cuvinte și mult caracter - 2020. Una din ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, și asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. (Fapte 16:14)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...