Dulcile bâlbe care fac viața mai frumoasă

A cunoscut glasul lui Petru: și de bucurie, în loc să deschidă, a alergat înlăuntru să dea de veste că Petru stă înaintea porții. (Fapte 12:14)

Cu toate că din educația fiecărui copil face parte și îndemnul să nu se facă de râs niciodată, ceea ce reținem din copilărie sunt giumbușlucurile pe care le-am făcut și au adus râsete pentru ceilalți. Adică momentele în care ne-am făcut de râs.

Odată cu înaintarea vârstei deși nu se schimbă ceea ce tocmai ai citit, ne asigurăm că există cât mai puține momente în care să ne facem de râs. Nu reușim de fiecare dată, dar asta e altă poveste care se numește realitate.

Roda, o slujnică în casa Mariei, mama lui Marcu cel care a scris și evanghelia care îi poartă numele, este cel mai bun exemplu că poți să te faci de râs și atunci când ai intenții nobile. În casa Mariei erau adunați cei ce-l iubeau pe Petru în vederea rugăciunii de mijlocire și a împreună simțirii pentru fratele lor care tocmai fusese aruncat în închisoare. Erau atât de amărâți încât nici nu și-au dat seama că Roda le aduce vestea că rugăciunile lor au fost ascultate. Aaa, stai, mai era un mic amănunt care nu-i ajuta de loc să creadă spusele Rodei: lipsea Petru. Cum e liber dacă nu-l vedem aici. Probabil că în preocupările ei de slujnică a înțeles că aducerea unei vești importante te face mai popular și mai cunoscut. Avea o veste bună: Petru era la ușă, avea un public: cei adunați în casă, era prin urmare momentul să devină celebră. Probabil a folosit o voce solemnă și atitudine grandioasă. Dar Petru lipsea. Era aproape și bătea la poartă în timp ce cei ce-l așteptau se ocupau cu dezbateri despre cine poate fi în spatele porții.

Poate și tu uneori te simți ca Roda, simți că ai omis exact esențialul. Nu e mare lucru, toată lumea o face din când în când. Asta face ca viața să fie mai frumoasă. Ai grijă însă că în unele situații poți trece pe lângă decizii sau momente importante care îți vor marca restul vieții. Cea mai frumoasă veste pe care a auzit-o vreodată un om este că Cineva stă la ușă și bate. Cei mai mulți Îi recunosc glasul, mulți alții vorbesc despre El, dar, foarte puțini îi deschid ușa. Nu uita să deschizi azi ușa inimii tale spre EL?

Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video