Secretul unei familii fericite

  Acuila și Priscila, când l-au auzit, l-au luat la ei, și i-au arătat mai cu deamăruntul Calea lui Dumnezeu. (Fapte 18:26)

  Priscila, personajul despre care învățăm astăzi apare în Sfânta Scriptura întotdeauna menționată împreună cu soțul ei. Asta într-adevăr înseamnă un cuplu indestructibil. Ce fel de familie o fi fost aceea în care ori de câte ori este menționat unul dintre soți fără excepție apare și celălalt. Ideea de unitate era probabil atât de vizibilă încât nu puteai pronunța numele unuia dintre ei fără să îl amintești și pe celălalt. Erau un întreg perfect și nimic nu lăsa să se vadă vreo fisură. Pe deasupra o astfel de familie este și molipsitoare.

  O tânăra care privea la o familie cum lucrează și comunică le-a zis: „vreau și eu așa relație!” Nu știa dacă e pregătită, dacă e ceea ce are nevoie dar știa că vrea ceva similar. De ce? Pentru că a văzut o atitudine molipsitoare. Cum se poate obține această atitudine molipsitoare este întrebarea firească care se ridică. Dacă vom căuta răspunsul în cărțile de specialitate vom descoperi probabil idei precum: valori comune, timp comun, multă comunicare, etc., desigur lucruri foarte bune. Dar cum se ajunge la așa ceva în mod practic? Ce trebuie să faci ca să ajungi la acest nivel al relației? De la Priscila și soțul ei învățăm că unitatea se clădește cunoscând cu de amănuntul Calea Domnului. Într-o vreme în care cărțile erau rare și scumpe, cititul nu era deloc o moda și nici măcar nu era la îndemâna oricui, Priscila și soțul ei erau cunoscători în amănunt a Căii Domnului. Probabil lectură împreună, dezbatere de idei și desigur trăirea celor spuse. Ei erau nu numai buni cunoscători ci erau și ospitalieri.

  Poate că încă te nu apasă dorința de a întemeia o familie, dar valorile fundamentale pentru orice demers se construiesc în timp. Ele nu apar așa din senin, peste noapte. Dacă vrei o familie de succes începe să te pregătești încă de acum. Numai după ce îți cunoști valorile vei ști și în ce fel trebuie să-ți construiești familia. Astăzi am învățat despre unitate. Aceasta este semnul că suntem ai lui Dumnezeu. Adevărata unitate vine numai de la El. Caută astăzi să renunți la orice fel de dezbinare. Dumnezeu să-ți ajute!

  Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Secretul unei familii fericite - 2020. Acuila și Priscila, când l-au auzit, l-au luat la ei, și i-au arătat mai cu deamăruntul Calea lui Dumnezeu. (Fapte 18:26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...