Articolul precedentAz elvakultság veszélye
  Articolul următorDuhul Sfânt și filipenii

  Follow for follow

  Vă dau în grijă pe Fivi, sora noastră, care este diaconiță a Bisericii din Chencrea; s-o primiți în Domnul, într’un chip vrednic de sfinți, și s’o ajutați în orice ar avea trebuință de voi; căci și ea s-a arătat de ajutor multora și îndeosebi mie. (Romani 16:1,2)

  În lumea social media, mai precis pe Instagram, exista o cutumă de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te dezvolți și dacă vrei să nu superi pe cei care te urmăresc. Dacă cineva te urmărește este de bine să faci și tu același lucru. Este cumva o lege a compensației chiar dacă nu se mai bazează pe valori ci pe creșterea numărului de urmăritori. Avantajul obținut din acest fel de comportament este creșterea rapidă a numărului de urmăritori, ceea ce pentru unii este sinonim cu succesul. Dezavantajul cel mai mare este că dacă cel pe care îl urmărești prin această metodă nu este ancorat în aceleași valori ca și tine te alegi cu o mulțime de lucruri pe care trebuie să le vezi dar care nu ești interesat sau chiar te irită. Iar dacă acestea sunt mai multe decât cele care te interesează, atunci chiar ajungi să-ți pierzi interesul pentru acest canal de comunicare pentru că nu-ți mai aduce nici un fel de împlinire.

  Fivi era o diaconiță, adică o slujitoare. Ea nu căuta nici popularitatea, nici creșterea numărului de urmăritori. De fapt ea nu a avut alt plan toată viața decât să fie de folos altora. Nu a așteptat recompense și nu și-a măsurat succesul după numărul oamenilor care o cunosc ci după numărul celor pe care i-a slujit. Împotriva dorinței ei ajunge și ea în nevoie deci, în situația de a fi slujită. Cu toate acestea Fivi nu cere ajutorul nimănui. Dar atunci când faci lucrurile așa cum trebuie vin și recompensele așa cum este normal. Altcineva, unul din cei care a beneficiat de slujirea ei, apelează la bunăvoința celor care o vor întâlni deoarece avea mare nevoie de ajutor. Așa funcționează în slujire cutuma: „follow for follow”. Adică, slujești dezinteresat și cu toată puterea ta iar atunci când ai nevoie de ajutor se va găsi cineva să fie acolo pentru tine.

  Biblia spune că ești mai fericit când dai decât atunci când primești. Cu toate acestea căutăm mereu să fim beneficiarii a tot ce se poate și mai puțin cei care produc slujire. Fă din ziua de azi un Festival al Slujirii. Tăcut, eficient, discret și neîntrerupt. Așa trebuie să fie slujirea noastră. E rândul tău să fii Fivi. Să respiri fiecare secundă pentru a fii de folos altora. Dumnezeu să-ți ajute!

  Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Follow for follow - 2020. Vă dau în grijă pe Fivi, sora noastră, care este diaconiță a Bisericii din Chencrea; s-o primiți în Domnul, într'un chip vrednic de sfinți, și s'o ajutați în orice ar avea trebuință de voi; căci și ea s-a arătat de ajutor multora și îndeosebi mie. (Romani 16:1,2)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...