Articolul precedentAz elvakultság veszélye
  Articolul următorDuhul Sfânt și filipenii

  Follow for follow

  Vă dau în grijă pe Fivi, sora noastră, care este diaconiță a Bisericii din Chencrea; s-o primiți în Domnul, într’un chip vrednic de sfinți, și s’o ajutați în orice ar avea trebuință de voi; căci și ea s-a arătat de ajutor multora și îndeosebi mie. (Romani 16:1,2)

  În lumea social media, mai precis pe Instagram, exista o cutumă de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te dezvolți și dacă vrei să nu superi pe cei care te urmăresc. Dacă cineva te urmărește este de bine să faci și tu același lucru. Este cumva o lege a compensației chiar dacă nu se mai bazează pe valori ci pe creșterea numărului de urmăritori. Avantajul obținut din acest fel de comportament este creșterea rapidă a numărului de urmăritori, ceea ce pentru unii este sinonim cu succesul. Dezavantajul cel mai mare este că dacă cel pe care îl urmărești prin această metodă nu este ancorat în aceleași valori ca și tine te alegi cu o mulțime de lucruri pe care trebuie să le vezi dar care nu ești interesat sau chiar te irită. Iar dacă acestea sunt mai multe decât cele care te interesează, atunci chiar ajungi să-ți pierzi interesul pentru acest canal de comunicare pentru că nu-ți mai aduce nici un fel de împlinire.

  Fivi era o diaconiță, adică o slujitoare. Ea nu căuta nici popularitatea, nici creșterea numărului de urmăritori. De fapt ea nu a avut alt plan toată viața decât să fie de folos altora. Nu a așteptat recompense și nu și-a măsurat succesul după numărul oamenilor care o cunosc ci după numărul celor pe care i-a slujit. Împotriva dorinței ei ajunge și ea în nevoie deci, în situația de a fi slujită. Cu toate acestea Fivi nu cere ajutorul nimănui. Dar atunci când faci lucrurile așa cum trebuie vin și recompensele așa cum este normal. Altcineva, unul din cei care a beneficiat de slujirea ei, apelează la bunăvoința celor care o vor întâlni deoarece avea mare nevoie de ajutor. Așa funcționează în slujire cutuma: „follow for follow”. Adică, slujești dezinteresat și cu toată puterea ta iar atunci când ai nevoie de ajutor se va găsi cineva să fie acolo pentru tine.

  Biblia spune că ești mai fericit când dai decât atunci când primești. Cu toate acestea căutăm mereu să fim beneficiarii a tot ce se poate și mai puțin cei care produc slujire. Fă din ziua de azi un Festival al Slujirii. Tăcut, eficient, discret și neîntrerupt. Așa trebuie să fie slujirea noastră. E rândul tău să fii Fivi. Să respiri fiecare secundă pentru a fii de folos altora. Dumnezeu să-ți ajute!

  Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Follow for follow - 2020. Vă dau în grijă pe Fivi, sora noastră, care este diaconiță a Bisericii din Chencrea; s-o primiți în Domnul, într'un chip vrednic de sfinți, și s'o ajutați în orice ar avea trebuință de voi; căci și ea s-a arătat de ajutor multora și îndeosebi mie. (Romani 16:1,2)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...