Articolul precedentBűneink következménye
  Articolul următorComoara ascunsă

  Faceți plinul, vă rog

  Omul acesta era cucernic și temător de Dumnezeu, împreună cu toată casa lui. El făcea multe milostenii norodului, și se ruga totdeauna lui Dumnezeu. (Fapte 10:2)

  E un vis frumos să ai propria ta mașină. Plăcerea condusului, plimbările cu prietenii, eticheta socială fac să-ți dorești cât mai repede împlinirea vârstei de 18 ani. Cred că este singura perioadă a vieții în care îți dorești „îmbătrânirea”: să ajung mai repede la majorat să pot conduce mașina.

  Există însă și neplăceri cum ar fi reparațiile, amenzile sau desele vizite la benzinărie. De obicei vizita arată cam așa: Intri, tragi mașina aproape de pompă, cobori și spui către personalul benzinăriei „Puneți de 50, 100 de lei” sau, mai rar: „Faceți plinul, vă rog”. O expresie ce îți va scoate mai mulți bani din buzunar dar îți va asigura deplasarea pe o distanță mai mare.

  „Faceți plinul” nu e pentru cei ce se plimbă prin cartier sau care se mulțumesc cu o rutină zilnică pe distanțe scurte. Este expresia șoferilor ce pleacă la un drum mai lung, într-o călătorie ce va dura mai mult către o destinație departe.

  În versetul de astăzi îl cunoaștem pe Corneliu, un sutaș roman dintre neamuri. Iar din descrierea pe care i-o face Dumnezeu în cuvântul Său putem vedea drumul pe care merge acest om și destinația deosebită, departe pe care o are înainte.

  Sunt cuvinte ce exprimă plinătatea: „toată casa, multe milostenii, totdeauna se ruga”. Corneliu nu face puțin, nici rar și nici egoist. El nu se plimbă prin viață, nu ruginește în rutină. E un om hotărât pentru mult, pentru veșnicie și pentru toți cei din jurul lui. Sacrifică, influențează în bine și e la dispoziția lui Dumnezeu. Un om care își face plinul pentru că și-a propus o călătorie lungă, până la cer.

  De ce să te mulțumești cu puțin studiu sau cu o rugăciune scurtă, când poți să-ți faci plinul? De ce să consumi resursele pe care le ai doar ca să te învârți într-un cerc? Intră pe drumul cel drept, urmărește binele.

  Fă-ți plinul cu Dumnezeu, umple-te cu Duhul Sfânt și să ne vedem în veșnicie!

  Apostol Dragoș, Pastor – Conferința Moldova

  Faceți plinul, vă rog - 2020. Omul acesta era cucernic și temător de Dumnezeu, împreună cu toată casa lui. El făcea multe milostenii norodului, și se ruga totdeauna lui Dumnezeu. (Fapte 10:2)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Citește

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Cuvântul Domnului!

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Măsura sufletului tău

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...