Faceți plinul, vă rog

Omul acesta era cucernic și temător de Dumnezeu, împreună cu toată casa lui. El făcea multe milostenii norodului, și se ruga totdeauna lui Dumnezeu. (Fapte 10:2)

E un vis frumos să ai propria ta mașină. Plăcerea condusului, plimbările cu prietenii, eticheta socială fac să-ți dorești cât mai repede împlinirea vârstei de 18 ani. Cred că este singura perioadă a vieții în care îți dorești „îmbătrânirea”: să ajung mai repede la majorat să pot conduce mașina.

Există însă și neplăceri cum ar fi reparațiile, amenzile sau desele vizite la benzinărie. De obicei vizita arată cam așa: Intri, tragi mașina aproape de pompă, cobori și spui către personalul benzinăriei „Puneți de 50, 100 de lei” sau, mai rar: „Faceți plinul, vă rog”. O expresie ce îți va scoate mai mulți bani din buzunar dar îți va asigura deplasarea pe o distanță mai mare.

„Faceți plinul” nu e pentru cei ce se plimbă prin cartier sau care se mulțumesc cu o rutină zilnică pe distanțe scurte. Este expresia șoferilor ce pleacă la un drum mai lung, într-o călătorie ce va dura mai mult către o destinație departe.

În versetul de astăzi îl cunoaștem pe Corneliu, un sutaș roman dintre neamuri. Iar din descrierea pe care i-o face Dumnezeu în cuvântul Său putem vedea drumul pe care merge acest om și destinația deosebită, departe pe care o are înainte.

Sunt cuvinte ce exprimă plinătatea: „toată casa, multe milostenii, totdeauna se ruga”. Corneliu nu face puțin, nici rar și nici egoist. El nu se plimbă prin viață, nu ruginește în rutină. E un om hotărât pentru mult, pentru veșnicie și pentru toți cei din jurul lui. Sacrifică, influențează în bine și e la dispoziția lui Dumnezeu. Un om care își face plinul pentru că și-a propus o călătorie lungă, până la cer.

De ce să te mulțumești cu puțin studiu sau cu o rugăciune scurtă, când poți să-ți faci plinul? De ce să consumi resursele pe care le ai doar ca să te învârți într-un cerc? Intră pe drumul cel drept, urmărește binele.

Fă-ți plinul cu Dumnezeu, umple-te cu Duhul Sfânt și să ne vedem în veșnicie!

Apostol Dragoș, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor