Articolul precedentNe csüggedj!
  Articolul următorSă nu sufere de foame

  SALA DE AȘTEPTARE

  În cealaltă zi au ajuns la Cezarea. Corneliu îi aștepta cu rudele și prietenii de aproape, pe cari-i chemase. (Fapte 10:24 up)

  Eram odată în gară și așteptam să vină trenul să mă întorc acasă. Terminasem treburile mai devreme și aveam cred mai mult de o oră timp până la plecare. Eram singur și o oră trece greu într-o vreme când nu erau smartphone și internet mobil.

  Atmosfera în gară? De așteptare: individual cu ceva de citit în mână, pe familii cu bagaje multe, sau în cuplu cu gesturi de rămas bun.

  Însă la un moment dat atmosfera a fost întreruptă de un grup, bărbați și femei, veseli ce se întorceau de la o petrecere (posibil nuntă, cumătrie). Au cântat, au povestit, s-au distrat semn că petrecerea a fost reușită. Și așteptarea a fost reușită. Cred că timpul a trecut mai repede pentru ei.

  În textul pentru astăzi, Corneliu își adună familia, rudele, prietenii apropiați acasă și așteaptă venirea lui Petru. Nu era singur, plictisit, căutându-și ocupație sau cuvinte pentru a-i reproșa apostolului o eventuală întârziere. Pur și simplu s-a apucat de construit: o sală de așteptare.

  Îmi imaginez ospățul pregătit, muzica aleasă, curățenia și amenajarea locului, invitațiile făcute, primirea oaspeților: o adevărată sală, casă de așteptare pentru descoperirea lui Dumnezeu. Cu ceva timp în urmă, când Isus a venit pe pământ nu L-a așteptat nimeni la Betleem. Dar acolo, la Cezarea, Corneliu a construit o sală de așteptare.

  Isus ne-a făgăduit că se va întoarce. Curând. Iar bisericile noastre ar trebui să fie săli de așteptare unde prietenii, rudele, vecinii să intre, împreună și să cânte, să povestească, să se bucure de părtășie. Timpul va trece mai ușor. Așteptarea va fi mai frumoasă.

  Și camera ta poate fi o sală de așteptare. Vin colegi, prieteni, rude pe la tine în vizită? Și ce faceți când vă întâlniți? Așteptați să vină mâncarea comandată sau să se descarce ceva de pe net?

  Doamne, te rog fă din camera mea o sală de așteptare pentru Tine!

  Apostol Dragoș, Pastor – Conferința Moldova

  SALA DE AȘTEPTARE - 2020. În cealaltă zi au ajuns la Cezarea. Corneliu îi aștepta cu rudele și prietenii de aproape, pe cari-i chemase. (Fapte 10:24 up)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...