Stereograme

Dar Ștefan, plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu; (Fapte 7:55)

Stereogramele sunt niște imagini create cu o tehnică specială ce par la prima vedere să nu aibă nici o logică în ele, fiind doar niște elemente, forme ce tot se repetă în diverse culori. Te invit să dai o căutare pe Google și să descoperi farmecul stereogramelor.

Dacă e prima dată când privești una chiar că nu are nici o noimă. Dar privite într-un anume fel, cu ochii „pironiți” și cu răbdare (despre tehnica privirii stereogramelor găsești mai multe informații pe internet), „ți se dau ochii” și vei descoperi ascunse în ele imagini 3D extraordinare.

În versetul de astăzi, diaconul Ștefan este adus în fața soborului, consiliul superior al evreilor, tribunalul, pentru judecată. Sunt puși martori mincinoși și este acuzat de hulă, păcat pentru care era o singură pedeapsă: moartea.

Însă acolo în fața acuzatorilor, Ștefan, plin de Duhul Sfânt, are ocazia să dea mărturie despre crezul său în Hristos. În timpul vorbirii, Ștefan vede tronul lui Dumnezeu și pe Isus care stă la dreapta lui Dumnezeu. Ce imagine superbă înainte ca moartea să îți închidă ochii. Ce asigurare oferită de Dumnezeu acestui slujitor credincios.

Satana încearcă din răsputeri să ne întoarcă privirile de la Dumnezeu și împărăția Sa către nimicurile acestei lumi. Adesea ne fug ochii după valori ce se consumă repede. Ne curg ochii pentru lucruri ce ne fac mai mult rău decât bine. Ne stricăm ochii privind la obiecte ce nu hrănesc cu nimic. Și suntem foarte ușor de manipulat. Credem doar ce vedem, dar privim foarte superficial.

Pironește-ți ochii. Privește țintă la Cuvânt. Concentrează-te în rugăciune. E sfatul lui Dumnezeu pentru tine. Întoarce-ți privirea și fii atent. Privește ca la o stereogramă. Și vei avea posibilitatea să descoperi o altă dimensiune. Ți se vor da ochii după o altă realitate. Una veșnică. Aceea a unui Dumnezeu care strigă după tine și face semne disperate să te apuce cu mâna ca să te salveze. Privește atent!

Apostol Dragoș, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video