Stereograme

  Dar Ștefan, plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu; (Fapte 7:55)

  Stereogramele sunt niște imagini create cu o tehnică specială ce par la prima vedere să nu aibă nici o logică în ele, fiind doar niște elemente, forme ce tot se repetă în diverse culori. Te invit să dai o căutare pe Google și să descoperi farmecul stereogramelor.

  Dacă e prima dată când privești una chiar că nu are nici o noimă. Dar privite într-un anume fel, cu ochii „pironiți” și cu răbdare (despre tehnica privirii stereogramelor găsești mai multe informații pe internet), „ți se dau ochii” și vei descoperi ascunse în ele imagini 3D extraordinare.

  În versetul de astăzi, diaconul Ștefan este adus în fața soborului, consiliul superior al evreilor, tribunalul, pentru judecată. Sunt puși martori mincinoși și este acuzat de hulă, păcat pentru care era o singură pedeapsă: moartea.

  Însă acolo în fața acuzatorilor, Ștefan, plin de Duhul Sfânt, are ocazia să dea mărturie despre crezul său în Hristos. În timpul vorbirii, Ștefan vede tronul lui Dumnezeu și pe Isus care stă la dreapta lui Dumnezeu. Ce imagine superbă înainte ca moartea să îți închidă ochii. Ce asigurare oferită de Dumnezeu acestui slujitor credincios.

  Satana încearcă din răsputeri să ne întoarcă privirile de la Dumnezeu și împărăția Sa către nimicurile acestei lumi. Adesea ne fug ochii după valori ce se consumă repede. Ne curg ochii pentru lucruri ce ne fac mai mult rău decât bine. Ne stricăm ochii privind la obiecte ce nu hrănesc cu nimic. Și suntem foarte ușor de manipulat. Credem doar ce vedem, dar privim foarte superficial.

  Pironește-ți ochii. Privește țintă la Cuvânt. Concentrează-te în rugăciune. E sfatul lui Dumnezeu pentru tine. Întoarce-ți privirea și fii atent. Privește ca la o stereogramă. Și vei avea posibilitatea să descoperi o altă dimensiune. Ți se vor da ochii după o altă realitate. Una veșnică. Aceea a unui Dumnezeu care strigă după tine și face semne disperate să te apuce cu mâna ca să te salveze. Privește atent!

  Apostol Dragoș, Pastor – Conferința Moldova

  Stereograme - 2020. Dar Ștefan, plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu; (Fapte 7:55)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...