Articolul precedentNe nyomjon le a bűnnek terhe!
  Articolul următorRodul perseverenței

  Schimbă finalul poveștii

  Atunci Barnaba l-a luat cu el, l-a dus la apostoli, și le-a istorisit cum, pe drum, Saul văzuse pe Domnul, care i-a vorbit, și cum în Damasc propovăduise cu îndrăzneală în Numele lui Isus. (Fapte 9:27)

  Imaginează-ți te rog cum ar fi dacă personajul negativ al unei povești ar fi dintr-o dată unul pozitiv, care să facă bine și să-i ajute pe ceilalți. Cum ar fi fost dacă de exemplu mama Cenușăresei ar fi fost grijulie și atentă cu ea și ar fi iubit-o la fel ca pe celelalte fete? Cum ar fi fost povestea lui Harap Alb dacă Spânul ar fi fost un om bun și supus stăpânului său? Cum ar fi poveștile pe care le știm dacă personajele negative și-ar schimba atitudinea și ar renunța la tot răul pe care ar fi putut să-l facă? În mod sigur finalul acestor povești ar fi total diferit de ceea ce știm acum. Versetul de astăzi este o dovadă că uneori este posibil ca firul poveștii să se schimbe, iar personajul negativ să devină pozitiv. Exact asta s-a întâmplat cu Saul. Omul plecase din Ierusalim hotărât să aresteze și să chinuiască pe creștini și nimic nu i-ar fi putut sta în cale. Cu toate acestea, a fost Cineva care i-a stat totuși în cale. În timp ce se grăbea spre Damasc pentru a băga la închisoare pe creștinii de acolo, Saul L-a întâlnit pe Isus într-o vedenie înspăimântătoare și plină de strălucire în urma căreia de altfel a și orbit. Dumnezeu l-a convins atunci pe Saul că trebuia să facă o schimbare importantă în viața lui și că trebuia să abandoneze toate planurile rele pe care le avea. Saul a fost dispus să facă această schimbare, dar rămânea totuși o problemă foarte mare: cum îi va convinge pe creștini că nu mai este dușmanul lor? Ei bine, aici Barnaba a dovedit una dintre cele mai nobile atitudini: încrederea!

  Poate ai întâlnit și tu oameni suspicioși care tot timpul sunt bănuitori și nu pot avea încredere în nimeni. Gestul lui Barnaba ne arată cât de mult se poate schimba o poveste atunci când arăți încredere celui de lângă tine. Încrederea lui Barnaba l-a ajutat pe Saul cel împotrivitor să fie bine primit de ceilalți apostoli și să devină cel mai mare evanghelist al tuturor timpurilor. Exemplul lui Barnaba este o dovadă excelentă că prin încredere putem schimba finalul poveștii!

  Gândește-te cum ai putea ajuta pe cineva să se schimbe arătându-i încredere.

  Cristea Dorin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Schimbă finalul poveștii - 2020. Atunci Barnaba l-a luat cu el, l-a dus la apostoli, și le-a istorisit cum, pe drum, Saul văzuse pe Domnul, care i-a vorbit, și cum în Damasc propovăduise cu îndrăzneală în Numele lui Isus. (Fapte 9:27)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Citește

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Cuvântul Domnului!

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Măsura sufletului tău

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...