Echipa perfectă

  Barnaba voia să ia cu el și pe Ioan, numit Marcu; dar Pavel socotea că nu este bine să ia cu ei pe acela, cari îi părăsise din Pamfilia, și nu-i însoțise în lucrarea lor. (Fapte 15:37-38)

  Când eram cam de vârsta ta, unul dintre modurile în care ne distram cu colegii era să jucăm fotbal în curtea școlii. Aveam colegi foarte buni la fotbal, colegi pe care toți și i-ar fi dorit în echipă. Atunci când se făceau alegeri și se formau echipele, era „bătaie” pe cei care jucau bine. Uneori eram mai mult de zece băieți și după ce se formau cele două echipe, ceilalți rămâneau pe tușă. Nefiind un fotbalist prea bun de multe ori sfârșeam asigurând alături de alți afoni arbitrajul și galeria de pe margine. Însă, în puținele ocazii când eram selecționat, eram în al nouălea cer de bucurie.

  Poate că ai trăit și tu aceste senzații. Poate că și ție ți s-a spus de multe ori: „tu să taci că ești mic” sau „mai târziu, când o să crești mai mare”. De multe ori copiii și tinerii pot auzi astfel de reacții din gura adulților. La rândul lor, acești adulți au auzit pe vremea când erau copii aceleași cuvinte și poate că voi, care acum sunteți copii le veți spune copiilor voștri. Și mie mi s-au spus de multe ori astfel de lucruri și poate că era nevoie să mi se spună. Ce simți când auzi astfel de cuvinte? Cred că pentru tânărul Marcu a fost destul de neplăcut să vadă că fratele Pavel nu dorea să-l accepte în echipa lui. În mintea lui s-a născut gândul acesta: „poate că nu sunt un jucător destul de bun”. Din fericire gestul lui Barnaba de a-l accepta pe Marcu dovedește că pentru fiecare dintre noi, oricât am fi de mici sau de afoni, există totuși o echipă. Există o echipă pentru fiecare. Mai devreme sau mai târziu vei vedea că îți vei găsi un loc alături de cei care îți vor oferi încredere.

  Atunci când vezi că nu ești acceptat de „prieteni” nu te întrista. Dumnezeu va trimite de fiecare dată un Barnaba care te va lua în echipa lui.

  Nu uita! Există o echipă și pentru tine!

  Cristea Dorin, Director Tineret – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Deschide, acum!

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Îndrăznește să crezi!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...