Pavel cu Sila

  Pe la miezul nopții, Pavel și Sila se rugau, și cântau cântări de laudă lui Dumnezeu; iar cei închiși îi ascultau. (Fapte 16:25)

  Într-o seară, l-am întâlnit pe unul din unchii mei. Să vă spun câte ceva despre acest unchi. El este omul care atunci când îl întâlnești, face în așa fel încât să îți spună măcar câteva vorbe din Scriptură sau un îndemn pentru mai bine. Eu îl consider un om credincios și, la rândul lui, și el mă ține ca pe unul din nepoții credincioși.

  În seara cu pricina, l-am chemat deoparte și am început să-i povestesc cu un aer grav că mă simțeam dezamăgit. Un nor întunecat s-a coborât pe fața lui în timp ce eu îmi continuam oful. I-am spus că eu am aflat niște lucruri cam îndoielnice despre Pavel. Da, despre apostolul Pavel! Ce am aflat? Faptul că mai tot ceea ce a făcut în prima parte a activității lui, a făcut cu Sila. A călătorit cu Sila, a predicat cu Sila, a cântat cu Sila și i-am mai înșirat alte câteva lucruri pe care Pavel le-a făcut cu Sila.

  Unchiul s-a încruntat, m-a tras și mai la o parte și m-a interogat. Voia să știe cine mi-a spus, unde am auzit, unde am citit astfel de lucruri despre Pavel. Nu am reușit să îmi stăpânesc râsul, moment în care unchiul meu și-a dat seama de capcană. Pavel a făcut multe lucruri cu Sila, dar nu silit.

  Să ne întoarcem la textul de astăzi. După ce au fost bătuți pe piele cu nuiele și li s-au pus picioarele în butuci, Pavel și Sila au mai avut putere să cânte cântări de laudă. La așa atitudine, Domnul Isus coboară lângă ei. Rezultatul? Cutremur, eliberare, bucurie, slujire. Nu uita să cânți și să te rogi în orice situație prin care vei trece.

  Ionel Indricău, Director Asociat – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Deschide, acum!

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Îndrăznește să crezi!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...