Pavel cu Sila

  Pe la miezul nopții, Pavel și Sila se rugau, și cântau cântări de laudă lui Dumnezeu; iar cei închiși îi ascultau. (Fapte 16:25)

  Într-o seară, l-am întâlnit pe unul din unchii mei. Să vă spun câte ceva despre acest unchi. El este omul care atunci când îl întâlnești, face în așa fel încât să îți spună măcar câteva vorbe din Scriptură sau un îndemn pentru mai bine. Eu îl consider un om credincios și, la rândul lui, și el mă ține ca pe unul din nepoții credincioși.

  În seara cu pricina, l-am chemat deoparte și am început să-i povestesc cu un aer grav că mă simțeam dezamăgit. Un nor întunecat s-a coborât pe fața lui în timp ce eu îmi continuam oful. I-am spus că eu am aflat niște lucruri cam îndoielnice despre Pavel. Da, despre apostolul Pavel! Ce am aflat? Faptul că mai tot ceea ce a făcut în prima parte a activității lui, a făcut cu Sila. A călătorit cu Sila, a predicat cu Sila, a cântat cu Sila și i-am mai înșirat alte câteva lucruri pe care Pavel le-a făcut cu Sila.

  Unchiul s-a încruntat, m-a tras și mai la o parte și m-a interogat. Voia să știe cine mi-a spus, unde am auzit, unde am citit astfel de lucruri despre Pavel. Nu am reușit să îmi stăpânesc râsul, moment în care unchiul meu și-a dat seama de capcană. Pavel a făcut multe lucruri cu Sila, dar nu silit.

  Să ne întoarcem la textul de astăzi. După ce au fost bătuți pe piele cu nuiele și li s-au pus picioarele în butuci, Pavel și Sila au mai avut putere să cânte cântări de laudă. La așa atitudine, Domnul Isus coboară lângă ei. Rezultatul? Cutremur, eliberare, bucurie, slujire. Nu uita să cânți și să te rogi în orice situație prin care vei trece.

  Ionel Indricău, Director Asociat – Conferința Banat

  Pavel cu Sila - 2020. Pe la miezul nopții, Pavel și Sila se rugau, și cântau cântări de laudă lui Dumnezeu; iar cei închiși îi ascultau. (Fapte 16:25)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...