Articolul precedentAkarj cselekedni!
  Articolul următorInterior de aur și oțel

  Ambasadorii lui Isus

  Pentru aceasta V-am trimes pe Timotei, care este copilul meu prea iubit și credincios în Domnul. El vă va aduce aminte de felul meu de purtare în Hristos și de felul cum învăț eu pe oameni pretutindeni în toate Bisericile. (1 Corinteni 4:17)

  Este știut faptul că apostolul Pavel a fost cel mai mare misionar din biserica apostolică. Omul acesta a călătorit mii de kilometri într-o vreme în care nu erau automobile, trenuri sau avioane. Pe vremea lui nici măcar bicicleta nu fusese inventată! Fie că a mers călare, cu corabia sau pe jos, Pavel a avut un singur vis: să poată spune altora despre Isus. Uneori era bine primit, alteori era alungat, persecutat sau chiar bătut cu pietre. În ciuda curajului și zelului său, Pavel nu putea totuși să facă față unei misiuni atât de copleșitoare pentru niște teritorii atât de vaste. Pentru a rezolva această problemă, el și-a ales câțiva colaboratori, unul dintre aceștia fiind tânărul Timotei. În mod sigur Timotei nu ar fi fost niciodată băgat în seamă de credincioșii din Corint, mai ales că printre ei erau și oameni cu intenții nu tocmai cinstite. Poate că atunci când l-au văzut pe Timotei venind la ei, bătrânii din Corint și-au zis: „cine-o mai fi și ăsta, oare ce mai vrea și copilul acesta?” Însă imediat ce oamenii au citit scrisoarea lui Pavel, au înțeles că primindu-l bine pe Timotei, de fapt îi arătau respect lui Pavel.

  De cele mai multe ori în viață nu este atât de important cine suntem noi, ci mai important este pe cine reprezentăm. Oamenii din jurul nostru sau poate chiar frații de la biserică ne pot vedea doar ca pe niște copii care sunt mereu curioși și nerăbdători. Dar asta nu trebuie niciodată să ne descurajeze. Isus a spus că cine primește cu dragoste și bunăvoință un copil, demonstrează de fapt că Îl iubește pe Dumnezeu. Timotei a fost bine primit de corinteni tocmai pentru că era un fel de ambasador al lui Pavel.

  Să ne imaginăm următoarea situație: Într-o zi te duci la un unchi și îi ceri niște bani, să zicem 1000 lei. Dacă unchiul tău este Jeff Bezos poate că o să-ți dea banii, dar cum asta nu este posibil, unchiul se va uita la tine zâmbind și va spune: „Hai, du-te și joacă-te în altă parte.” Dar dacă îi spui: „m-a trimis tata să-mi dai 1000 de lei”, atunci rezultatul va fi diferit. De ce? Tocmai pentru că în viață contează mai mult pe cine reprezentăm decât cine suntem noi. Isus a spus fariseilor că cine primește un copilaș în Numele Lui, de fapt Îl primește chiar pe El.

  Nu uita niciodată pe cine reprezinți. Fii un ambasador al lui Isus!

  Cristea Dorin, Director Tineret – Conferința Moldova

  Ambasadorii lui Isus - 2020. Pentru aceasta V-am trimes pe Timotei, care este copilul meu prea iubit și credincios în Domnul. El vă va aduce aminte de felul meu de purtare în Hristos și de felul cum învăț eu pe oameni pretutindeni în toate Bisericile. (1 Corinteni 4:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Citește

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Cuvântul Domnului!

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Măsura sufletului tău

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...