Articolul precedentAsemenea lui Isus
  Articolul următorPrejudecăți

  Un satelit neobișnuit

  Și Domnul i-a zis: „Scoală-te, du-te pe ulița care se cheamă, Dreaptă, și caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars. Căci iată, el se roagă; (Fapte 9:11)

  În 1957 a fost lansat primul satelit artificial numit Sputnik 1 care avea forma unei sfere cu diametrul de 60 cm. Bateriile lui au ținut doar trei săptămâni după care s-a prăbușit în atmosfera terestră. De atunci au fost lansați mii de sateliți care orbitează în jurul pământului, iar de curând compania americană Space X a lansat în jur de 500 de sateliți care au ca scop furnizarea de servicii de internet. Unul dintre cele mai folosite servicii oferite de sateliți este navigația. Cu ajutorul acestor sateliți șoferii pot găsi orice adresă, pot alege drumul cel mai scurt sau îl pot evita pe cel mai aglomerat. Sateliții „văd” tot ce se petrece pe pământ și sunt folosiți în tot felul de aplicații, inclusiv ca aliați în războaiele purtate de diferiți inamici.

  Chiar dacă acești sateliți sunt foarte „deștepți” ei au totuși și anumite limite. Niciunul dintre ei nu poate spune de exemplu când un om se roagă! După întâlnirea cu Isus pe drumul Damascului, Saul din Tars s-a ascuns încercând să înțeleagă ce se întâmplase. Nimeni nu putea spune ce se petrecea în sufletul lui. Nimeni cu excepția lui Dumnezeu! El a văzut strada unde Saul se afla, a văzut casa unde se ruga, a văzut chiar și tot ce se afla în inima lui Saul. Dumnezeu a transmis aceste coordonate unui ucenic care l-a căutat pe Saul și care s-a rugat pentru vindecarea lui.

  Este extraordinar să știi că mereu este Cineva care știe unde te afli. Informațiile pe care Dumnezeu le are despre noi sunt complete și nu au de a face cu tehnologia, ci cu dragostea. Suntem tot timpul sub aria de acoperire a dragostei lui Dumnezeu. El nu va lăsa niciodată pe cineva să se roage fără să-i trimită mângâiere sau ajutor. Dragostea lui este „satelitul” cel mai mare și bun din Univers.

  Este suficient ca astăzi să te rogi, și acest satelit te va găsi și te va ajuta oriunde te-ai afla!

  Cristea Dorin, Director Tineret – Conferința Moldova

  Un satelit neobișnuit - 2020. Și Domnul i-a zis: „Scoală-te, du-te pe ulița care se cheamă, Dreaptă, și caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars. Căci iată, el se roagă; (Fapte 9:11)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...