Articolul precedentA szeretet uralkodjon közöttünk!
  Articolul următorRâvna

  Discriminare

  În ziua Sabatului am ieșit afară pe poarta cetății, lângă un râu, unde credeam că se află un loc de rugăciune. Am șezut jos, și am vorbit femeilor, cari erau adunate laolaltă. (Fapte 16:13)

  Se pare că apostolul Pavel a fost un revoluționar la vremii lui și în domenii străine pentru contemporanii lui. Deși până în secolul trecut în mijlocul lumii civilizate încă se puteau întâlni discriminări cu privire la femei, Pavel încă din secolul întâi găsește o mare lipsă de normalitate în acest fapt. În acea perioadă o sinagogă putea fi legal constituită dacă avea un număr minim de bărbați. Femeile nu puteau avea o astfel de inițiativă dar asta nu le-a împiedicat să găsească o soluție pentru a se închina împreună. Faptul că Pavel merge să se închine împreună cu ele denotă că încă de la început creștinismul nu a agreat discriminările.

  Dar oare de unde vin discriminările și cât de mult ne afectează ele. Se pare că ele au apărut odată cu apariția păcatului printre oameni. Atunci când vrei să vezi mereu clasamente și cauți motive pentru care ești superior altora de fapt adopți discriminări. Bărbații se simt superiori femeilor, iar acestea la rândul lor se cred mai importante decât bărbații. Există discriminări bazate pe rasă, pe religie, pe naționalitate, pe statutul social și probabil că pe măsură ce reușim să eliminăm vreo discriminare cu care conviețuim, alte două sau trei o înlocuiesc.

  Încă din primele clase de la școală am simțit din plin ce înseamnă să fii discriminat. Pe lângă gândul aproape zilnic că cineva are ceva cu mine m-am mai ales cu încă o abilitate nedorită. Aceea de a reacționa la fel față de alții. Primul lucru care îmi sare în ochi este ceva diferit la cel din fața mea. În felul acesta pierd lucrurile importante și frumoase puse de Dumnezeu în fiecare persoană. Probabil că în mod inconștient am construit o realitate care semănă cu mine și cu gândurile mele și orice este diferit este considerat greșit. Lupt cu aceste gânduri zilnic și caut să nu i-au decizii pe baza lor.

  Cum se poate oare rezolva problema discriminărilor? Soluția biblică este smerenia. „În smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuși.” Consideră pe oricine mai important decât tine. Fără să-ți afectezi imaginea de sine caută smerenia ca pe un exercițiu vindecător. Dumnezeu să îți ajute.

  Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Discriminare - 2020. În ziua Sabatului am ieșit afară pe poarta cetății, lângă un râu, unde credeam că se află un loc de rugăciune. Am șezut jos, și am vorbit femeilor, cari erau adunate laolaltă. (Fapte 16:13)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...