Visează să fii nou!

  Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

  Privind în urmă, deși nu mă ajută foarte mult memoria (sper ca Dumnezeu să aibă un hard și pentru mine), încerc să mă revăd la vârsta voastră, a exploratorilor. Nu erau așa de multe tentații, abia apăruseră calculatoarele (vă mai imaginați că ați putea să vă treziți dimineața fără vreun gadget?), deci mintea și imaginația noastră trebuiau să învingă plictiseala (de care, văd, astăzi se plâng mult mai mulți!). Eram în clasa a VIII-a și urma să plec din sătucul dintre munți. Mi s-a luat un interviu (eram primul localnic participant la olimpiade naționale) și am fost întrebat ce vreau să devin (apropos, voi?). Am răspuns: „inginer informatician” (în anul 1988). Am venit la Cluj și am intrat în vise și planuri.

  Dumnezeu a fost cu mine (asta mi-am dat seama ceva mai târziu, amintindu-mi, totuși, de serile în care mergeam cu bunica la biserică și cântam!). Citind textul de astăzi, văd într-o singură frază cum divinitatea pune preț pe „noi” – față de noi, eram noi, pentru noi. Ce frumos că româna ne dă posibilitatea să ne jucăm cu limba: Dumnezeu vrea ca noi să fim noi, schimbați după harul său și prin dragostea lui mântuitoare! Orice planuri ai astăzi, include-l și pe El acolo. E cel mai util (vital, chiar!), dar și cel mai facil bagaj. Și dacă poți vorbi la trecut despre păcat, lasă-l acolo. E cel mai nociv și distrugător „aliat” posibil. Fii conștient de prețul plătit de Isus pentru veșnicia ta!

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Visează să fii nou! - 2020. Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...