Visează să fii nou!

  Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

  Privind în urmă, deși nu mă ajută foarte mult memoria (sper ca Dumnezeu să aibă un hard și pentru mine), încerc să mă revăd la vârsta voastră, a exploratorilor. Nu erau așa de multe tentații, abia apăruseră calculatoarele (vă mai imaginați că ați putea să vă treziți dimineața fără vreun gadget?), deci mintea și imaginația noastră trebuiau să învingă plictiseala (de care, văd, astăzi se plâng mult mai mulți!). Eram în clasa a VIII-a și urma să plec din sătucul dintre munți. Mi s-a luat un interviu (eram primul localnic participant la olimpiade naționale) și am fost întrebat ce vreau să devin (apropos, voi?). Am răspuns: „inginer informatician” (în anul 1988). Am venit la Cluj și am intrat în vise și planuri.

  Dumnezeu a fost cu mine (asta mi-am dat seama ceva mai târziu, amintindu-mi, totuși, de serile în care mergeam cu bunica la biserică și cântam!). Citind textul de astăzi, văd într-o singură frază cum divinitatea pune preț pe „noi” – față de noi, eram noi, pentru noi. Ce frumos că româna ne dă posibilitatea să ne jucăm cu limba: Dumnezeu vrea ca noi să fim noi, schimbați după harul său și prin dragostea lui mântuitoare! Orice planuri ai astăzi, include-l și pe El acolo. E cel mai util (vital, chiar!), dar și cel mai facil bagaj. Și dacă poți vorbi la trecut despre păcat, lasă-l acolo. E cel mai nociv și distrugător „aliat” posibil. Fii conștient de prețul plătit de Isus pentru veșnicia ta!

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Deschide, acum!

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Îndrăznește să crezi!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...