Articolul precedentIsten drágakövei
  Articolul următorEl mă va face iar să pot alerga!

  Domnul e totul

  Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțămiri. (Filipeni 4:6)

  Îngrijorarea o putem defini ca şi necredința.

  E ca şi cum I-am micșora puterea sau L-am face pe Dumnezeu mic şi neputincios. Domnul în multe locuri în Biblie ne spune să nu ne îngrijoram, deoarece noi oricum nu putem face nimic de la noi putere, să lăsăm totul asupra Lui, şi El însuși va îngriji de noi.

  Da, e simplu în teorie. Mai greu e în momentul în care va trebui să punem în practică, de aceea nu ezitați să practicați şi voi.

  Aceasta punere în practică înseamnă CREDINŢA, să crezi cu tărie, înainte să vezi vreo soluţie sau cum spune un înțelept:

  – „Fă pasul mai departe, chiar dacă nu vezi scara”

  Pentru a scăpa de îngrijorare trebuie să avem o credință vie în Dumnezeu, să credem că El ne iubeşte nespus şi să ne lăsăm conduşi în toate lucrurile, având certitudinea că planul Său e cel mai bun pentru noi.

  În urma acestei credințe îngrijorările noastre vor dispărea precum o umbră şi vom fi acoperiți de Soarele neprihănirii, încălzindu-ne inimile cu raze de pace.

  Îngrijorarea poate duce la stres.

  De aceea efectele ei negative au multe reacții asupra corpului nostru: îmbătrânim înainte de vreme, provoacă ulcer, infarct, oboseala şi multă neliniște pentru lucruri nesemnificative.

  Atunci când în inima noastră apar gânduri de îngrijorare, să le aducem la cunoștința Tatălui, şi să nutrim în noi gânduri ziditoare şi de mulțumire.

  Tot ce trebuie făcut e să crezi: – atunci vei simţi cum prinzi putere, pofta de acțiune.

  – Atunci inima ta va fi plină de pace și linişte

  – Atunci răsare lumina în întuneric şi noaptea va fi ca ziua în amiază mare, cum scrie Isaia.

  Domnul poate face imposibilul – posibil

  De aceea să avem mereu sufletul plin de mulțumire şi recunoștința. Chiar şi în momentele grele, să fim încrezători că Domnul toate le ştie.

  Motorul meu, care m-a ajutat în multe clipe dificile şi care mă ajuta să zăresc soarele atunci când cerul se acoperă de norii grei ai încercări, este fraza pe care o repet cu zâmbet mereu –

  DE CE AŞA!? O ŞTIE EL

  Doresc să vă găsiți şi voi propriul gând şi să rămâneți mereu cu zâmbetul pe chip în orice încercare.

  Luminița Todoran, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Iertare

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Păstrază-te curat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...