Articolul precedentIsten drágakövei
  Articolul următorEl mă va face iar să pot alerga!

  Domnul e totul

  Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțămiri. (Filipeni 4:6)

  Îngrijorarea o putem defini ca şi necredința.

  E ca şi cum I-am micșora puterea sau L-am face pe Dumnezeu mic şi neputincios. Domnul în multe locuri în Biblie ne spune să nu ne îngrijoram, deoarece noi oricum nu putem face nimic de la noi putere, să lăsăm totul asupra Lui, şi El însuși va îngriji de noi.

  Da, e simplu în teorie. Mai greu e în momentul în care va trebui să punem în practică, de aceea nu ezitați să practicați şi voi.

  Aceasta punere în practică înseamnă CREDINŢA, să crezi cu tărie, înainte să vezi vreo soluţie sau cum spune un înțelept:

  – „Fă pasul mai departe, chiar dacă nu vezi scara”

  Pentru a scăpa de îngrijorare trebuie să avem o credință vie în Dumnezeu, să credem că El ne iubeşte nespus şi să ne lăsăm conduşi în toate lucrurile, având certitudinea că planul Său e cel mai bun pentru noi.

  În urma acestei credințe îngrijorările noastre vor dispărea precum o umbră şi vom fi acoperiți de Soarele neprihănirii, încălzindu-ne inimile cu raze de pace.

  Îngrijorarea poate duce la stres.

  De aceea efectele ei negative au multe reacții asupra corpului nostru: îmbătrânim înainte de vreme, provoacă ulcer, infarct, oboseala şi multă neliniște pentru lucruri nesemnificative.

  Atunci când în inima noastră apar gânduri de îngrijorare, să le aducem la cunoștința Tatălui, şi să nutrim în noi gânduri ziditoare şi de mulțumire.

  Tot ce trebuie făcut e să crezi: – atunci vei simţi cum prinzi putere, pofta de acțiune.

  – Atunci inima ta va fi plină de pace și linişte

  – Atunci răsare lumina în întuneric şi noaptea va fi ca ziua în amiază mare, cum scrie Isaia.

  Domnul poate face imposibilul – posibil

  De aceea să avem mereu sufletul plin de mulțumire şi recunoștința. Chiar şi în momentele grele, să fim încrezători că Domnul toate le ştie.

  Motorul meu, care m-a ajutat în multe clipe dificile şi care mă ajuta să zăresc soarele atunci când cerul se acoperă de norii grei ai încercări, este fraza pe care o repet cu zâmbet mereu –

  DE CE AŞA!? O ŞTIE EL

  Doresc să vă găsiți şi voi propriul gând şi să rămâneți mereu cu zâmbetul pe chip în orice încercare.

  Luminița Todoran, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Domnul e totul - 2020. Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțămiri. (Filipeni 4:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...