Articolul precedentAz angyalok szolgálata
  Articolul următorSfaturile

  El mă va face iar să pot alerga!

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. (1 Corinteni 10:13)

  … ispită… încercare… răbdare… Cuvinte des întâlnite și sigur nu prea plăcute unui explorator.

  De ce încercare? Chiar trebuie? Și Tata răspunde: Da! Pentru ca să înveți răbdarea sau poate îndelunga răbdare, ca biruința să fie și mai măreață.

  Ce înseamnă pentru tine fratele mai mic? Stres, sâcâială, nervi, ceartă? Eu am fost binecuvântată cu 3 frați. Însă cel mic a fost cel mai deosebit.

  Totul frumos și perfect până la 7 ani. Ne jucam și ne bucuram de viață în felul nostru, însă jocul preferat rămânea alergarea. Dar într-o zi alergarea s-a transformat în tot mai multe împiedicări și căzături, iar mai apoi în imobilizare la pat. Totul atât de repede, încât la 9 ani nici vorbă de mers. Imobilizat la pat își petrecea vremea privind pe fereastră mașinile ce treceau rareori pe stradă, sau citind Biblia (cartea lui preferată). Mama improviza-se un pat special pentru el ca să poată privi pe fereastră și un stativ pe care să îi stea Biblia. Să se întoarcă de pe o parte pe alta sau să își folosească mâinile nici vorbă. Pentru a întoarce paginile Bibliei avea un pai cu care sufla pagina până ce reușea să o întoarcă (te provoc să încerci și tu asta).

  Nu striga după ajutor decât pentru situații de urgență. Era mulțumit să aștepte ca cineva să treacă prin camera lui pentru ai schimba poziția. Surprinzător era mulțumit și niciodată trist. Așa și-a petrecut aproape 10 ani din viață. Exact perioada din viață de care tu astăzi te bucuri. Iar la final a declarat: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru boală, prin ea l-am cunoscut atât de intim!”

  Nu știu cum ești tu dragă explorator, dar te provoc să faci un joc de imaginație: stai măcar câteva minute nemișcat și imaginează-ți că așa va fi ore, zile, ani. Mulțumește-i Tatălui că poți să mergi și mergi azi cu El pe calea vieții. Și nu uita tu poți atât de ușor să iei Biblia și să o citești. Fă-l pe Isus prietenul tău intim.

  Cristina Pop, Ghid – Conferința Banat

  El mă va face iar să pot alerga! - 2020. Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. (1 Corinteni 10:13)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...