El mă va face iar să pot alerga!

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. (1 Corinteni 10:13)

… ispită… încercare… răbdare… Cuvinte des întâlnite și sigur nu prea plăcute unui explorator.

De ce încercare? Chiar trebuie? Și Tata răspunde: Da! Pentru ca să înveți răbdarea sau poate îndelunga răbdare, ca biruința să fie și mai măreață.

Ce înseamnă pentru tine fratele mai mic? Stres, sâcâială, nervi, ceartă? Eu am fost binecuvântată cu 3 frați. Însă cel mic a fost cel mai deosebit.

Totul frumos și perfect până la 7 ani. Ne jucam și ne bucuram de viață în felul nostru, însă jocul preferat rămânea alergarea. Dar într-o zi alergarea s-a transformat în tot mai multe împiedicări și căzături, iar mai apoi în imobilizare la pat. Totul atât de repede, încât la 9 ani nici vorbă de mers. Imobilizat la pat își petrecea vremea privind pe fereastră mașinile ce treceau rareori pe stradă, sau citind Biblia (cartea lui preferată). Mama improviza-se un pat special pentru el ca să poată privi pe fereastră și un stativ pe care să îi stea Biblia. Să se întoarcă de pe o parte pe alta sau să își folosească mâinile nici vorbă. Pentru a întoarce paginile Bibliei avea un pai cu care sufla pagina până ce reușea să o întoarcă (te provoc să încerci și tu asta).

Nu striga după ajutor decât pentru situații de urgență. Era mulțumit să aștepte ca cineva să treacă prin camera lui pentru ai schimba poziția. Surprinzător era mulțumit și niciodată trist. Așa și-a petrecut aproape 10 ani din viață. Exact perioada din viață de care tu astăzi te bucuri. Iar la final a declarat: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru boală, prin ea l-am cunoscut atât de intim!”

Nu știu cum ești tu dragă explorator, dar te provoc să faci un joc de imaginație: stai măcar câteva minute nemișcat și imaginează-ți că așa va fi ore, zile, ani. Mulțumește-i Tatălui că poți să mergi și mergi azi cu El pe calea vieții. Și nu uita tu poți atât de ușor să iei Biblia și să o citești. Fă-l pe Isus prietenul tău intim.

Cristina Pop, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor