Articolul precedentAz egyház szerepe
  Articolul următoriLive

  Sfaturile

  Bucurați-vă în nădejde. Fiți răbdători în necaz. Stăruiți în rugăciune. (Romani 12:12)

  Textul de azi ne prezintă trei sfaturi foarte importante pentru viață. În multe dintre scrierile lui Pavel întâlnim sfaturi care ne poate ajuta în diverse situații. De altfel, și Isus, cât a fost pe pământ, ne-a sfătuit prin cuvintele și purtarea Lui în multe feluri.

  Oricărui copil, poate cu mici excepții, îi sunt oferite zilnic sfaturi cu privire la cum să vorbească, cum să mănânce, cum să se comporte, cum să se roage, și tot așa. Doar că, de cele mai multe ori, cei mici aleg calea ‘mai lungă’ – experimentează pe propria piele, evident cu consecințele de rigoare, ca apoi să ajungă la concluzia: „Mai bine făceam cum au zis părinții”

  Nu cumva suntem și noi la fel? Avem Biblia în diverse variante, cu tot felul de sfaturi pentru tot felul de situații, însă, conduși de Satana, alegem calea experimentării, calea mai lungă, calea care ne face să suferim.

  Haideți ca astăzi să primim sfatul lui Pavel și indiferent cum va fi ziua de azi să ne bucurăm, să fim răbdători și să ne rugăm lui Dumnezeu, iar la sfârșitul zile să putem vedea efectele bune ale ascultării.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Sfaturile - 2020. Bucurați-vă în nădejde. Fiți răbdători în necaz. Stăruiți în rugăciune. (Romani 12:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...