Sfaturile

Bucurați-vă în nădejde. Fiți răbdători în necaz. Stăruiți în rugăciune. (Romani 12:12)

Textul de azi ne prezintă trei sfaturi foarte importante pentru viață. În multe dintre scrierile lui Pavel întâlnim sfaturi care ne poate ajuta în diverse situații. De altfel, și Isus, cât a fost pe pământ, ne-a sfătuit prin cuvintele și purtarea Lui în multe feluri.

Oricărui copil, poate cu mici excepții, îi sunt oferite zilnic sfaturi cu privire la cum să vorbească, cum să mănânce, cum să se comporte, cum să se roage, și tot așa. Doar că, de cele mai multe ori, cei mici aleg calea ‘mai lungă’ – experimentează pe propria piele, evident cu consecințele de rigoare, ca apoi să ajungă la concluzia: „Mai bine făceam cum au zis părinții”

Nu cumva suntem și noi la fel? Avem Biblia în diverse variante, cu tot felul de sfaturi pentru tot felul de situații, însă, conduși de Satana, alegem calea experimentării, calea mai lungă, calea care ne face să suferim.

Haideți ca astăzi să primim sfatul lui Pavel și indiferent cum va fi ziua de azi să ne bucurăm, să fim răbdători și să ne rugăm lui Dumnezeu, iar la sfârșitul zile să putem vedea efectele bune ale ascultării.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor