Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  iLive

  Am fost răstignit împreună cu Hristos, și trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuș pentru mine. (Galateni 2:20)

  Apostolul Pavel. Iudeu, din Tarsul Ciliciei. A legat şi a pus în temniță bărbaţi şi femei. Plecat spre Damasc să aducă legaţi la Ierusalim ca să fie pedepsiţi, pe drum a strălucit împrejurul lui o mare lumină din cer. A căzut la pământ şi a auzit un glas care-i zicea: ‘Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?’ ‘Cine eşti, Doamne?’ Şi El mi-a zis: ‘Eu sunt Isus din Nazaret, pe care-L prigoneşti’. ‘Ce să fac, Doamne?’ ‘Ridică-te, i-a răspuns Domnul, du-te în Damasc şi acolo ţi se va spune ce trebuie să faci’. A venit la el un om numit Anania și i-a zis: ‘Dumnezeul părinţilor noştri te-a ales să cunoşti voia Lui, să vezi pe Cel Neprihănit şi să auzi cuvinte din gura Lui; căci Îi vei fi martor faţă de toţi oamenii, pentru lucrurile pe care le-ai văzut şi auzit. Şi acum, ce zăboveşti? Scoală-te, primeşte botezul şi fii spălat de păcatele tale, chemând Numele Domnului.’

  Albrecht Dürer, pictor german și creator de gravuri. Dintr-o familie cu 18 copii, nu-și permite să meargă la studii la Academie, dar după un pact cu fratele său, Albrecht merge la Nürenberg, iar Albert a plecat în minele periculoase și timp de 4 ani și-a susținut fratele cu bani. Lucrările lui Albrecht au făcut imediat senzație. După cei 4 ani, pentru faptul că Albert nu a putut merge și el la studii din cauza mâinilor muncite și tremurânde, în semn de recunoștință, Albrecht i-a pictat mâinile, ceea ce cunoaștem noi astăzi, capodopera „Mâini în rugăciune”.

  Imaginea aceasta ne aduce aminte de mâinile în rugăciune ale Mântuitorului, mijlocind în rugăciune în Grădina Ghetsimani, de mâinile străpunse pe crucea de la Golgota, murind în locul lui Pavel, în locul meu și-al tău.

  Pavel acceptase răscumpărarea prin moartea lui Hristos pe cruce și se considera mort față de păcat și de ispitele lumești, ca şi cum ar fi fost de fapt crucificat. Era totuși foarte viu și tot atât de activ după convertire cum fusese şi înainte.

  Viaţa de creștin nu e o viaţă de inactivitate. Isus vorbea despre această viaţă nouă ca despre o viaţă mai îmbelşugată.

  Acum știi secretul unei vieţi creştine cu succes – Hristos locuind înăuntru şi dând pe faţă în tine aceeaşi viaţă desăvârşită pe care o trăise El aici pe pământ.

  Iubirea şi dreptatea lui Hristos să fie o realitate și în viaţa ta!

  Gherghiță Adrian-Mihăiță, Pastor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Iertare

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Păstrază-te curat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...