Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  iLive

  Am fost răstignit împreună cu Hristos, și trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuș pentru mine. (Galateni 2:20)

  Apostolul Pavel. Iudeu, din Tarsul Ciliciei. A legat şi a pus în temniță bărbaţi şi femei. Plecat spre Damasc să aducă legaţi la Ierusalim ca să fie pedepsiţi, pe drum a strălucit împrejurul lui o mare lumină din cer. A căzut la pământ şi a auzit un glas care-i zicea: ‘Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?’ ‘Cine eşti, Doamne?’ Şi El mi-a zis: ‘Eu sunt Isus din Nazaret, pe care-L prigoneşti’. ‘Ce să fac, Doamne?’ ‘Ridică-te, i-a răspuns Domnul, du-te în Damasc şi acolo ţi se va spune ce trebuie să faci’. A venit la el un om numit Anania și i-a zis: ‘Dumnezeul părinţilor noştri te-a ales să cunoşti voia Lui, să vezi pe Cel Neprihănit şi să auzi cuvinte din gura Lui; căci Îi vei fi martor faţă de toţi oamenii, pentru lucrurile pe care le-ai văzut şi auzit. Şi acum, ce zăboveşti? Scoală-te, primeşte botezul şi fii spălat de păcatele tale, chemând Numele Domnului.’

  Albrecht Dürer, pictor german și creator de gravuri. Dintr-o familie cu 18 copii, nu-și permite să meargă la studii la Academie, dar după un pact cu fratele său, Albrecht merge la Nürenberg, iar Albert a plecat în minele periculoase și timp de 4 ani și-a susținut fratele cu bani. Lucrările lui Albrecht au făcut imediat senzație. După cei 4 ani, pentru faptul că Albert nu a putut merge și el la studii din cauza mâinilor muncite și tremurânde, în semn de recunoștință, Albrecht i-a pictat mâinile, ceea ce cunoaștem noi astăzi, capodopera „Mâini în rugăciune”.

  Imaginea aceasta ne aduce aminte de mâinile în rugăciune ale Mântuitorului, mijlocind în rugăciune în Grădina Ghetsimani, de mâinile străpunse pe crucea de la Golgota, murind în locul lui Pavel, în locul meu și-al tău.

  Pavel acceptase răscumpărarea prin moartea lui Hristos pe cruce și se considera mort față de păcat și de ispitele lumești, ca şi cum ar fi fost de fapt crucificat. Era totuși foarte viu și tot atât de activ după convertire cum fusese şi înainte.

  Viaţa de creștin nu e o viaţă de inactivitate. Isus vorbea despre această viaţă nouă ca despre o viaţă mai îmbelşugată.

  Acum știi secretul unei vieţi creştine cu succes – Hristos locuind înăuntru şi dând pe faţă în tine aceeaşi viaţă desăvârşită pe care o trăise El aici pe pământ.

  Iubirea şi dreptatea lui Hristos să fie o realitate și în viaţa ta!

  Gherghiță Adrian-Mihăiță, Pastor – Conferința Muntenia

  iLive - 2020. Am fost răstignit împreună cu Hristos, și trăiesc... dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuș pentru mine. (Galateni 2:20)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...