În căutarea înțelepciunii

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

  Este posibil ca pe parcursul copilăriei să fi fost cuprins de magia poveștii peștișorului de aur, iar înainte să adormi, gândurile îți zburau la dorințele pe care le-ai fi vrut împlinite. Deschizând mai apoi Biblia, ai citit despre un tânăr: „În timpul nopții, Dumnezeu S-a arătat lui Solomon și i-a zis: «Cere ce vrei să-ți dau.” (2 Cronici 1.7) Imaginația poate ți s-a aprins: „Îmi doresc să… am mulți bani. Să am câte o proprietate în fiecare țară. Să fiu vedetă și să am o viață lungă și fericită.”

  În practica sporturilor minții, cum ar fi șahul, jucătorul anticipează toate mutările posibile ale lui și ale adversarului în așa fel încât la final să poată dobândi un avantaj sau chiar victoria. Înțelepciunea dăruită de Dumnezeu ne ajută să deosebim binele de rău pentru a putea lua deciziile corecte pentru viața noastră. În felul acesta ajungem să îl cunoaștem mai bine, să îl iubim mai mult și să îl ascultăm.

  Mici sau mari, avem dorințe, idealuri de atins. Dumnezeu deschide prin Domnul Isus înaintea ta visteria „bogățiilor” Sale și îți spune: „Cere ce vrei să-ți dau. Orice veți cere de la Tatăl în Numele Meu veți primi. Căci Tatăl Însuși vă iubește.” (Ioan 16:23,27)

  Despre ce a cerut Solomon și ce a primit el poți citi în 2 Cronici 1.7-12.

  Tu ai decis ce vei cere? Alege înțelept!

  Adrian Petrache, Conducator de Zona – Conferința Banat

  În căutarea înțelepciunii - 2020. Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...