Articolul precedentA kesergő-bízó
  Articolul următorAlegeri corecte

  Aurul vorbelor

  Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. (Iacov 3:2)

  Înțelepciunea umană și cea populară au, inevitabil, rădăcini în cer și în Cuvânt. Și pentru că ne-am lenevit într-atâta încât parte din creierul nostru poartă numele Google, am accesat și eu „proverbe despre vorbe”… Iată câteva: „E destul o vorba ca să ai ceartă pe vecie.”; „Vorba puțină și mâncarea puțină niciodată nu strică pe om.”; „Vorbele meșteșugite și faptele necinstite înșală deopotrivă și pe înțelepți și pe proști.”; „Vorbele cele dulci deschid ușa cea de fier.”; „Cine vorbește seamănă, cine ascultă culege.”; „Și binele și răul din vorbă izvorăsc.”; „Unde e vorbă multă, acolo e treabă scurtă.”; „Vorba de rău se duce ca glonțul, iar cea de bine abia se aude.”; „Vorbele trec, faptele rămân.”; „Vorbește puțin, ascultă mult și niciodată nu vei greși.”; „Înnegrind pe altul nu te albești pe tine.”; „Omul după grai, ca clopotul după sunet, îndată se cunoaște.”; „După glas cunoști pe om și pe dobitoc.”; „Daca nu știi vorbi, taci ca să-ți fie casa casă și masa masă.”

  Nu-i așa că poți spune și tu ceva despre vorbă? Cele mai cunoscute nici nu le-am ales, cu siguranță circulă prin on-line. Ceea ce adaugă Biblia este că orice om cumpătat își poate controla pornirile. Probabil ați văzut cum se „mână” (strunește, conduce) un cal – frâul este instrumentul de control, de educație și de deprindere a patrupedului cu cel care-l stăpânește (așa a zis Dumnezeu, în Geneza, nu?). Sunt diferite studii care asociază o anumită boală sau durere a unui organ cu ceva supărare plecând de la o atitudine, cuvânt sau simplu gest. Vorbele pot ucide (asta spune și Dumnezeu!). Gândește înainte de a spune ceva și nu după! Poate fi prea târziu.

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Aurul vorbelor - 2020. Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. (Iacov 3:2)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...