Articolul precedentA kesergő-bízó
  Articolul următorAlegeri corecte

  Aurul vorbelor

  Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. (Iacov 3:2)

  Înțelepciunea umană și cea populară au, inevitabil, rădăcini în cer și în Cuvânt. Și pentru că ne-am lenevit într-atâta încât parte din creierul nostru poartă numele Google, am accesat și eu „proverbe despre vorbe”… Iată câteva: „E destul o vorba ca să ai ceartă pe vecie.”; „Vorba puțină și mâncarea puțină niciodată nu strică pe om.”; „Vorbele meșteșugite și faptele necinstite înșală deopotrivă și pe înțelepți și pe proști.”; „Vorbele cele dulci deschid ușa cea de fier.”; „Cine vorbește seamănă, cine ascultă culege.”; „Și binele și răul din vorbă izvorăsc.”; „Unde e vorbă multă, acolo e treabă scurtă.”; „Vorba de rău se duce ca glonțul, iar cea de bine abia se aude.”; „Vorbele trec, faptele rămân.”; „Vorbește puțin, ascultă mult și niciodată nu vei greși.”; „Înnegrind pe altul nu te albești pe tine.”; „Omul după grai, ca clopotul după sunet, îndată se cunoaște.”; „După glas cunoști pe om și pe dobitoc.”; „Daca nu știi vorbi, taci ca să-ți fie casa casă și masa masă.”

  Nu-i așa că poți spune și tu ceva despre vorbă? Cele mai cunoscute nici nu le-am ales, cu siguranță circulă prin on-line. Ceea ce adaugă Biblia este că orice om cumpătat își poate controla pornirile. Probabil ați văzut cum se „mână” (strunește, conduce) un cal – frâul este instrumentul de control, de educație și de deprindere a patrupedului cu cel care-l stăpânește (așa a zis Dumnezeu, în Geneza, nu?). Sunt diferite studii care asociază o anumită boală sau durere a unui organ cu ceva supărare plecând de la o atitudine, cuvânt sau simplu gest. Vorbele pot ucide (asta spune și Dumnezeu!). Gândește înainte de a spune ceva și nu după! Poate fi prea târziu.

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Precum cine să mai fiu?

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău....

  Cu ochii în patru

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău....

  Un creștin mânios?!

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire,...

  Cuvinte grele

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire,...

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...