Articolul precedentDarul conversaţiei
  Articolul următorAceleași dispoziții

  Rugăciune și credință

  Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va însănătoșa; și dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. (Iacov 5:15)

  Iacov, autorul textului pe care tocmai l-ai citit, a crescut în aceeași casă cu Domnul Isus. Din acest motiv convertirea lui, sau mai bine zis acceptarea lui Isus ca Mântuitor a durat mai mult. dar atunci când a avut loc a fost ca o iluminare care a dat sens întregii lui existențe. Citind epistola sa înțelegem creștinismul în modul cel mai practic și mai simplu cu putință. Iacov a văzut cu ochii lui pe Isus cum a trăit, cum a lucrat, cum s-a comportat cu ceilalți și a făcut din asta norma trăirii credinței lui. A scris și pentru noi epistola sa pentru a întregi învățătura biblică.

  În vremea în care a trăit Iacov, vindecarea bolilor era ceva foarte rar. Din acest motiv o mare parte din lucrarea Domnului Isus a fost dedicată refacerii sănătății oamenilor. Desigur se practica și un fel de medicină rudimentară, uneori amestecată cu practici vrăjitorești sau cu ceva ce nu avea nici un rol în vindecare. În acest context Iacov face în acest text un mic tratat de medicină. Două ingrediente obligatorii sugerează acest tratat: rugăciune și credință.

  Probabilitatea ca să ai legătură cu domeniul medical sau să te pregătești pentru a lucra în acest domeniu este foarte mare, așa că ia acest tratat ca pe o recomandare profesională. Știința medicală s-a dezvoltat foarte mult. Aproape că nu se mai poate face medicină fără o grămadă de aparate. Totuși, în nici o carte de medicină nu vei citi despre rolul rugăciunii și al credinței. Poate din această cauză odată cu dezvoltarea medicinei au apărut și mai multe și mai grave boli. Medicii creștini obișnuiesc să spună că ei doar tratează boala, iar Dumnezeu aduce vindecare.

  Să-ți dea Dumnezeu o viața sănătoasă. Roagă-te pentru sănătatea ta și a altora. Dacă însă vei ajunge să suferi de vreo boală, pe lângă toate procedurile medicale pe care ești dispus să le accepți, adaugă rugăciunea și credința. Doar așa vei avea parte de vindecare și pentru trup dar și pentru suflet.

  Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Rugăciune și credință - 2020. Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va însănătoșa; și dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. (Iacov 5:15)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...