Articolul precedentFiica mea – un dar
  Articolul următorRoaba Domnului

  Așteptători de profesie

  Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape. (Iacov 5:8)

  Cât de aproape este venirea Domnului? De câte ori vizitam pe bunica mea dinspre mamă ne ruga să cântăm. Majoritatea cântărilor pe care ni le cerea erau despre Venirea Domnului. Pentru ea acest eveniment era ceva ce trebuia să aibă loc peste câteva zile, cel mult săptămâni. Este de prisos să spun că au trecut mai mult de 30 de ani de atunci, iar Venirea Domnului încă nu a avut loc. Îndelunga răbdare! Cât ține asta?

  Când eram în clasa a treia câțiva băieți din biserica noastră au plecat pentru a face stagiul militar. Pentru că erau vremuri dificile toată biserica se ruga pentru ei și pentru o cât mai apropiată venire a Domnului. Marcat de aceste trăiri ale bisericii mele, am întrebat pe cei din familia mea când voi merge și eu în armată. După ceva zâmbete, răspunsul era: „Vine Domnul până ajungi tu la vârsta să mergi în armată!”. Iarăși este de prisos să spun că au trecut mai mulți ani de când am terminat armată decât câți aveam când am mers în armată și Venirea Domnului încă nu a avut loc.

  Aceste două istorioare sunt modelul așteptării creștine. Atunci când ucenicii l-au întrebat pe Isus când va veni sfârșitul, răspunsul lui a fost că nu va trece neamul acela de oameni și vor avea loc evenimentele profetizate. Iarăși este de prisos să spun că a trecut tot neamul acela de oameni și încă nu a avut loc Venirea Domnului. În secolul al-19-lea William Miller a predicat cu înflăcărarea apropiata Venirea a Domnului. A stabilit după studiu aprofundat și serios al Bibliei și o dată. Acea zi a trecut fără ca să se întâmple nimic. La scut timp după această neîmplinire, William Miller a declarat despre Venirea Domnului: „Astăzi!”, de acum și până în veșnicie!” nici o altă dată și nici o altă așteptare, astăzi și atât. De altfel sunt foarte convins ca bunica mea ne știutoare de carte ar fi spus la fel: „astăzi”, chiar dacă ar mai trăi și astăzi, la fel de puternică i-ar fi fost credința.

  Există lucruri despre care avem convingeri clare și altele despre care avem credință. Despre Venirea Domnului, eu, dragul meu prieten, nu am credință, am o mare convingere. Este o realitate precum cuvintele pe care le citești acum. Va veni curând! Doar puțină răbdare și multă pregătire!

  Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

  Așteptători de profesie - 2020. Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape. (Iacov 5:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...