Articolul precedentDragostea lui Dumnezeu dăinuie
  Articolul următorFiul tâmplarului

  Dependenți de fericire

  Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

  Te văd – chiar dacă sunt departe de tine – cu ochii scufundați în amestecul strălucitor de culori. Zâmbești, râzi, apoi te întristezi și o lacrimă ți se scurge pe obraz. Te înroșești, apoi văd mânie, spaimă, liniște și din nou zâmbet. O mulțime de stări pe care le trăiești intens în fața unui mic sau mare ecran. Îți este foame de ceva. Foame de… fericire!

  Una dintre bucuriile copilăriei a fost caruselul. Apoi am auzit de montagne russe și visam la clipa când mă voi putea urca într-unul. Senzațiile alternante de tensiune și relaxare mă făceau să spun la coborâre că mai vreau încă o dată.

  Oamenii din zilele noastre sunt prinși într-un vârtej al foamei după emoții pozitive. Studiile medicale ne spun că, datorită unor procese chimice și electrice care au loc la nivel cerebral, ajungem să trăim diverse stări, până la acea explozie luminoasă de emoții pe care noi o numim fericire. Responsabilii chimici în aceste reacții sunt o serie de hormoni: adrenalina, serotonina, dopamina, oxitocina, endorfinele etc. Pentru a obține starea de bine, suntem dispuși să ne oferim o serie de stimulente care sa ne facă să trăim chiar și artificial acele stări de beatitudine emoțională. Pentru unii, fericirea este o mâncare bună; pentru alții, doar mâncarea. Mulți dintre noi, în alergarea vieții, ne limităm doar la căutarea plăcerii.

  Sensul verbului „a căuta” din versetul 33 este grecescul „zeteo”, care înseamnă „a-ți fi foame, a dori să te închini”. Este ceva ce vine dintr-o nevoie, este o foame de Împărăția lui Dumnezeu. Isus spunea că mâncarea Lui este să facă voia Celui ce L-a trimis. (Ioan 4.34) Tu cu ce îți potolești foamea de fericire? Pe ce cărări o cauți? În Proverbe, Solomon concluziona: „Cine cugetă la Cuvântul Domnului găsește fericirea și cine se încrede în Domnul este fericit!”. Cât despre celelalte necesare vieții, le vei primi ca bonus. Iar la sfârșit, o bucurie veșnică îți va încununa capul. (Isaia 35.10)

  Astăzi, când te închini, gândește-te la viața lui Isus și la prioritățile tale, apoi roagă-L să îți îndrume pașii.

  Adrian Petrache, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Dependenți de fericire - 2020. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...