Articolul precedentSărbători nu prea fericite
  Articolul următorNu era loc pentru ei

  Asemenea lui Isus

  Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. (Matei 5:16)

  Se spune că odată, undeva, erau două biserici… în concurență sfântă. Adică se întreceau în fapte creștinești, prin care să arate lumii că sunt mai buni decât „rivalul”. Într-o zi, exploratorii din biserica „A” s-au decis să facă o acțiune de ajutorare a celor din localitate.

  – Faceţi orice faptă bună, care ar face-o şi Isus – le-a spus instructorul.

  Apoi au stabilit o oră, la care să se întoarcă, şi să împărtăşească experienţele lor. Au pornit. Au făcut. Au ajutat persoanele în vârstă să treacă strada aglomerată. Au ajutat la căratul bagajelor grele. Au făcut curăţenie. Au oferit flori şi multe zâmbete. Au fost foarte creativi în a face o zi frumoasă celor din jurul lor. Apoi au revenit la biserică. Sala s-a umplut de zumzete. Toţi vorbeau cu mult entuziasm.

  Au făcut o treabă extraordinară. Când a venit rândul lui Mihăiţă, a relatat înflăcărat:

  – M-am plimbat pe stradă, căutând o ocazie de slujire… şi am tot colindat străzile… şi aşa am ajuns aproape de biserica „B”…

  S-a putut auzi un „ăăh” general…

  – Acolo, într-o curte, am întâlnit o femeie în vârstă, strângând cu greu frunzele căzute în curtea ei… Pot să vă ajut? Şi asta am făcut azi. Iar acum are o grădina frumoasă, curată!

  – Felicitări! – spuse instructorul. Dar Mihăiţă continuă:

  – La final, doamna mi-a spus: „Domnul să fie lăudat că are aşa copiii minunaţi şi slujitori în biserica de alături, «B»… Singură nu m-aş fi descurcat. Mulţumesc, Dumnezeule, că mi-ai trimis acest băiat să mă ajute!”

  – Şi ai corectat-o, că, de fapt, eşti din biserica „A”?

  – Ăăă, m-am gândit ce ar face Isus în această situaţie… şi am tăcut.

  Faptele tale cui aduc laudă?

  Mutnean Rezső-Károly, Pastor – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Deschide, acum!

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Îndrăznește să crezi!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...