Cercul schimbărilor

Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. (Matei 7:12)

Un important impresar a țipat la directorul întreprinderii sale pentru că era supărat în momentul acela. Directorul a ajuns acasă și a urlat la nevasta sa, acuzând-o că ea cheltuia prea mult atunci când a văzut prânzul copios de pe masă. Soția sa a țipat la servitoare deoarece a spart o farfurie. Servitoarea i-a dat un picior câinelui pentru că se împiedicase de el.

Câinele a fugit și a mușcat o doamnă care trecea pe potecă pentru că îi stătea în calea către poartă. Doamna respectivă s-a dus la spital ca să își facă un vaccin și să îi vindece rana și a țipat la tânărul medic pentru că a durut-o când i-a făcut vaccinul.

Tânărul doctor a ajuns acasă și a țipat la mama lui pentru că nu îi plăcuse mâncarea. Mama sa, tolerantă, izvor de iubire și iertare, l-a mângâiat pe cap spunându-i:

„Dragul meu fiu, îți promit că mâine îți voi pregăti mâncarea ta preferată. Tu lucrezi mult, ești obosit și ai nevoie de un somn bun. Mă duc să îți schimb așternutul ca să te poți odihni în liniște. Mâine te vei simți mai bine.”

Și-a binecuvântat fiul și a plecat din cameră, lăsându-l singur cu gândurile lui… În acest moment s-a întrerupt cercul urii deoarece s-a izbit de toleranță, de bunătate, de iertare și de iubire.

Cât de ușor poate fi întrerupt cercul urii, nu-i așa ? Iar ingredientele folosite sunt la îndemâna oricui. Nu ai nevoie decât de toleranță, iertare, bunătate, iubire și poate puțin tact.

De când ne naștem învățăm a imita ceea ce fac atât părinții, cât și celelalte persoane din jurul nostru. Devenim oglinda mediului în care trăim, învățând pe parcurs a deosebi răul de bine. Influențăm și lăsăm amprente personale asupra comportamentului tuturor celor pe care îi întâlnim. Așadar, încearcă a lăsa celorlalți doar amprente, reacții, sentimente, gesturi și remarci pe care te-ai bucura și tu să pe primești!

Într-o lume în care ignoranța a pus stăpânire pe inimile tuturor, mândria este noul cod al bunelor maniere și mânia este cea care ne atrage atenția asupra lucrurilor greșite, îndrăznește să fii diferit! Roma n-a fost construită într-o zi, dar fiecare schimbare pe care o faci poate genera un efect-fluture care va duce la o schimbare majoră în bine.

Îți doresc să ai o zi binecuvântată! Nu uita să fii schimbarea pe care o vrei în lume!

Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video