“Universul în pântec”

  De aceea Domnul însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămânea însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). (Isaia 7:14)

  Isaia în 7:14 prorocește un eveniment cheie din istorie. Un eveniment, după care se va măsura timpul. Un punct de reper istoric și temporal unic în utilizarea lui. Este vorba de nașterea Mântuitorului.

  Nu e vorba de o simplă naștere, e vorba de un Dumnezeu ce și-a condensat natura infinită într-o ființă umană finită. Ca să ne gândim dintr-o altă perspectivă: Fecioara Maria a avut timp de nouă luni de zile întregul univers în pântece. Și e imposibil pentru mintea noastră limitată să concepem așa ceva. Dar, Dumnezeu e cu adevărat Atotputernic și nimic nu îi e imposibil Lui.

  Acest prunc pe nume Emanuel despre care prorocește Isaia urma să fie salvatorul Lumii. Emanuel aștepta să ajungă pe acest pământ de dinaintea conceperii lumii. Planul de mântuire își are originile înainte de Eden, iar Dumnezeu totuși ne-a creat și a suferit pentru noi, dar venise timpul să facă sacrificiul suprem: unicul Său Fiu. Să nu lăsăm aceste eveniment să fie doar odată pe an în mintea noastră, ci să fie permanent în sufletul nostru, căci el ne-a pregătit mântuirea.

  Înainte să ne culcăm, să îl lăudăm pe Tatăl Nostru Ceresc pentru că a voit să își sacrifice unicul Său Fiu pentru mântuirea noastră, Fiu pe care îl așteptăm cu nerăbdare să se coboare pe norii cerului, înconjurat de oștirile îngerești și să ne întoarcem Acasă. La Tata.

  Aurel Vișovan, – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Iertare

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Păstrază-te curat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...