“Universul în pântec”

  De aceea Domnul însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămânea însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). (Isaia 7:14)

  Isaia în 7:14 prorocește un eveniment cheie din istorie. Un eveniment, după care se va măsura timpul. Un punct de reper istoric și temporal unic în utilizarea lui. Este vorba de nașterea Mântuitorului.

  Nu e vorba de o simplă naștere, e vorba de un Dumnezeu ce și-a condensat natura infinită într-o ființă umană finită. Ca să ne gândim dintr-o altă perspectivă: Fecioara Maria a avut timp de nouă luni de zile întregul univers în pântece. Și e imposibil pentru mintea noastră limitată să concepem așa ceva. Dar, Dumnezeu e cu adevărat Atotputernic și nimic nu îi e imposibil Lui.

  Acest prunc pe nume Emanuel despre care prorocește Isaia urma să fie salvatorul Lumii. Emanuel aștepta să ajungă pe acest pământ de dinaintea conceperii lumii. Planul de mântuire își are originile înainte de Eden, iar Dumnezeu totuși ne-a creat și a suferit pentru noi, dar venise timpul să facă sacrificiul suprem: unicul Său Fiu. Să nu lăsăm aceste eveniment să fie doar odată pe an în mintea noastră, ci să fie permanent în sufletul nostru, căci el ne-a pregătit mântuirea.

  Înainte să ne culcăm, să îl lăudăm pe Tatăl Nostru Ceresc pentru că a voit să își sacrifice unicul Său Fiu pentru mântuirea noastră, Fiu pe care îl așteptăm cu nerăbdare să se coboare pe norii cerului, înconjurat de oștirile îngerești și să ne întoarcem Acasă. La Tata.

  Aurel Vișovan, – Conferința Transilvania de Nord

  “Universul în pântec” - 2020. De aceea Domnul însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămânea însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). (Isaia 7:14)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...