Tu Îl aștepți pe Isus?

  Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii. (Isaia 9:6)

  Cred că toți așteptăm cu nerăbdare sărbătorile de iarnă. Ne plac luminile din oraș și de la casele oamenilor, ne place să fie zăpadă, să primim cadouri și să mâncăm mâncăruri delicioase. Totul să fie perfect, să nu lipsească nimic.

  Doar că sărbătoarea aceasta nu este despre cadouri, mâncare, băutură sau despre un personaj gras cu barbă albă și îmbrăcat în costum roșu.

  Sărbătoarea aceasta este despre cu totul altceva. Este despre iubire și dăruire.

  Întreg cerul ne-a iubit și ne-a dăruit pe Isus să vină și să ne salveze.

  Cine mai are timp de Isus când totul este așa de frumos?

  În Israel și în Betleem toți erau preocupați de treburile și problemele lor.

  O familie umilă traversează țara de la Nazaret până la Betleem. Nu era nimic deosebit la ei. Un bărbat, un măgăruș și o femeie însărcinată. Iar în timp ce oamenii nu vedeau nimic, cerul întreg veghea asupra lor.

  În Betleem nu s-a găsit nici un loc pentru ei în casa de poposire. Grajdul le-a slujit ca loc de odihnă.

  Nu știu câți dintre voi ați intrat într-un grajd cu animale. Încercați să stați acolo măcar o oră. Sunt ferm convins că nu o să vă placă.

  Acum gândiți-vă că Isus, Domnul domnilor, Împăratul împăraților, Salvatorul omenirii s-a născut într-un grajd.

  Au trecut 2000 de ani de atunci! Acum construim grajduri și punem figurine cu copilul Isus, cu Maria și Iosif. Ei stau în grajd în timp ce noi petrecem în familie, cu rudele sau prietenii. Cine mai are timp de Isus?

  Poate că astăzi te-ai trezit mai târziu pentru că aseară ai fost la vreo petrecere și sunt sigur că a fost frumos, dar marele absent a fost Isus. Pe El l-ai lăsat în grajd.

  Te invit ca astăzi să meditezi la ceea ce s-a întâmplat la Betleem. L-au așteptat doar niște magi, niște păstori și doi bătrânei.

  Tu Îl aștepți pe Isus?

  Ciprian Tăutan, Master Ghid – Conferința Banat

  Tu Îl aștepți pe Isus? - 2020. Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii. (Isaia 9:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...