Tu Îl aștepți pe Isus?

  Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii. (Isaia 9:6)

  Cred că toți așteptăm cu nerăbdare sărbătorile de iarnă. Ne plac luminile din oraș și de la casele oamenilor, ne place să fie zăpadă, să primim cadouri și să mâncăm mâncăruri delicioase. Totul să fie perfect, să nu lipsească nimic.

  Doar că sărbătoarea aceasta nu este despre cadouri, mâncare, băutură sau despre un personaj gras cu barbă albă și îmbrăcat în costum roșu.

  Sărbătoarea aceasta este despre cu totul altceva. Este despre iubire și dăruire.

  Întreg cerul ne-a iubit și ne-a dăruit pe Isus să vină și să ne salveze.

  Cine mai are timp de Isus când totul este așa de frumos?

  În Israel și în Betleem toți erau preocupați de treburile și problemele lor.

  O familie umilă traversează țara de la Nazaret până la Betleem. Nu era nimic deosebit la ei. Un bărbat, un măgăruș și o femeie însărcinată. Iar în timp ce oamenii nu vedeau nimic, cerul întreg veghea asupra lor.

  În Betleem nu s-a găsit nici un loc pentru ei în casa de poposire. Grajdul le-a slujit ca loc de odihnă.

  Nu știu câți dintre voi ați intrat într-un grajd cu animale. Încercați să stați acolo măcar o oră. Sunt ferm convins că nu o să vă placă.

  Acum gândiți-vă că Isus, Domnul domnilor, Împăratul împăraților, Salvatorul omenirii s-a născut într-un grajd.

  Au trecut 2000 de ani de atunci! Acum construim grajduri și punem figurine cu copilul Isus, cu Maria și Iosif. Ei stau în grajd în timp ce noi petrecem în familie, cu rudele sau prietenii. Cine mai are timp de Isus?

  Poate că astăzi te-ai trezit mai târziu pentru că aseară ai fost la vreo petrecere și sunt sigur că a fost frumos, dar marele absent a fost Isus. Pe El l-ai lăsat în grajd.

  Te invit ca astăzi să meditezi la ceea ce s-a întâmplat la Betleem. L-au așteptat doar niște magi, niște păstori și doi bătrânei.

  Tu Îl aștepți pe Isus?

  Ciprian Tăutan, Master Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Iertare

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Păstrază-te curat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...