Articolul precedentLa fel ca bureţii
  Articolul următorDrama nașterii nu s-a terminat

  Fiți curajoși!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea. (Ioan 16:33)

  A fost cândva o tânără de 14 ani, care visa să devină medic chirurg. Locuia la țară și era al patrulea copil dintr-o familie cu șase copii. Posibilitățile financiare nu permiteau naveta la oraș, așa că părinții n-au mai putut să o lase la liceu. Dar fetei îi plăcea să învețe, obținuse și bursă. A ajuns să lucreze sezonier, doar să adune bani suficienți pentru școală. După 2 ani, și-a găsit chirie în oraș și a început să lucreze mai întâi vânzătoare în piață, apoi într-o fabrică. Dimineața mergea la lucru, iar după amiaza la școală. Într-un final, a reușit! A făcut și facultate și masterat. Nu a devenit medic, dar într-un fel anume, vindecă suflete de copilași.

  Poate azi ești trist, descurajat și ai multe neajunsuri. Visezi la ceva anume, dar nu se poate realiza. Sau pur și simplu nu găsești o persoană de încredere. Nu ești singur! Cineva luptă pentru tine! Privește ce mesaj minunat ți-a trimis Isus! O făgăduință încurajatoare și plină de speranță: „…aveți încredere, am biruit lumea”, sau mai bine zis, „aveți încredere, victoria asupra lumii este a mea”. Încrederea se bazează pe victoria lui Isus asupra lumii.

  Hai să ne apropiem de El, să-L cunoaștem personal pe Dumnezeu! Începe o relație deschisă și personală cu El. Nu este ușor să ne rezolvăm problemele sufletești; este o luptă! Dar este o luptă pe care Isus promite să o câștige pentru noi! Este o parte a războiului în care vrăjmașul a fost înfrânt decisiv la cruce. Așadar, te rog, apropie-te de Acela care a câștigat dreptul de a fi Salvatorul tău, Eroul tău, Mântuitorul tău.

  Rămâi de partea învingătorului!

  Maria Moca, Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Deschide, acum!

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Îndrăznește să crezi!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...