Articolul precedentDe dat mai departe
  Articolul următorDe la Creațiune la Mântuire

  Noapte de vis

  Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită. (2 Corinteni 12:9pp)

  Trecuseră 5 luni de la izbucnirea celui mai mare conflict armat cunoscut până la acea data – Primul Război Mondial (1914-1918). Forțele beligerante ocupau poziții strategice, împingând tot mai mult înfricoșătoarele tranșee unii împotriva altora. Iarna lui 1914 era prima în care toată Europa era în alertă maximă. La fel este și astăzi, nu doar în Europa! Tânjești după un popas, o relaxare, o ieșire ca altădată!

  Acea iarnă, însă, rămâne în istorie prin cea mai impresionantă capitulare a omului înaintea milei! Era ajunul Crăciunului, iar soldații încremeniți în șanțurile reci își aminteau de vremurile bune de altădată. În mod ciudat, ploaia de gloanțe și obuze a încetat și s-a așternut liniștea pe câmpul de bătaie. Și nu, nu era pauza de reîncărcare, ci altceva…ceva ceresc! Soldații germani, înfrigurați, au lăsat armele și au început să cânte. Din partea cealaltă, timizi, englezii au răspuns: „Noapte de vis…”. Canonul acesta printre sutele de trupuri căzute la datorie a continuat până când nemții, cu sfială, au ieșit din tranșee și au înaintat spre teritoriul interzis dintre cele două tabere. Englezii, din partea cealaltă i-au întâmpinat. S-au îmbrățișat, au schimbat obiecte și au jucat o partidă senzațională de fotbal. Niciodată în istoria conflagrațiilor nu s-a mai repetat acest moment sublim! A trecut însă „noaptea de vis” și ploaia de gloanțe a înnegrit mai departe Europa timp de 4 ani!

  Peste câteva zile se încheie cel mai ciudat an din viața ta. A fost un an fără istoric. Am pierdut la scor de neprezentare în fața nedoritului musafir COVID-19. Taberele, călătoriile, biserica și școala au fost altfel. Când m-am îmbolnăvit am intrat în panică! Mi-era teamă să nu pierd „visul” unei vieți frumoase. Dar El este bun! Încă o data mi-a arătat că în cele mai grele încercări, El este de ajuns! Nu știu dacă anul viitor te vei putea bucura cu adevărat de tinerețea ta, dar pune punct acestui an și începe-l pe cel nou știind că lângă El „visul” nu durează doar o noapte! Cu El ești biruitor mereu!

  Adrian Dorgo, Director Asociat – Conferința Transilvania de Nord

  Noapte de vis - 2020. Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită. (2 Corinteni 12:9pp)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...