Articolul precedentEu as fi ca Isus
  Articolul următorȘi timpul nu va mai fi

  Unitate în diversitate

  Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, și Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzește, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem și noi. (Ioan 17:11)

  Rugăciunea lui Isus este ghidul pentru viețuirea creștină în relație cu Dumnezeu. Versetul de astăzi tratează în mod special Unitatea: ,,Pentru ca ei să fie una, cum suntem și noi.”

  Dar noi ca și oameni suntem diverși, înzestrați cu diferite talente și abilități. Cu viziuni diverse asupra vieții, influențate de mediul în care am crescut și mentalități diferite, asemeni culturilor din care facem parte. Biserica lui Hristos este alcătuită din cei ce aud glasul Lui, îl recunosc și Îl urmează.

  În timp ce lumea ne îndeamnă să ne individualizam într-o continuă competiție cu ceilalți, noi suntem chemați la lucrul în echipă. Acesta este susținut de:

  U – Umilință

  N – Neprihănire

  I – Iubire

  T – Transparență (Sinceritate)

  A – Acceptare

  T – Timp

  E – Empatie

  „Numai după ce ucenicii au ajuns la perfectă unitate, când ei nu se mai luptau după locul cel mai de frunte, Duhul Sfânt a fost revărsat.” — Cr 91.5

  Un proverb românesc spune: „unde-s doi, puterea crește.” Iar Cuvântul lui Dumnezeu ne aduce făgăduința: „Căci acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.”

  Dragul meu explorator, suntem chemați la unitate. Iar dacă vreodată un gând descurajator îți va spune că îți e mai bine singur, amintește-ți că acest mecanism(unitatea) este creat de un Dumnezeu care este desăvârșit.

  Raisa Semeniuc, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

  Unitate în diversitate - 2020. Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, și Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzește, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem și noi. (Ioan 17:11)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...