Unitate în diversitate

Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, și Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzește, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem și noi. (Ioan 17:11)

Rugăciunea lui Isus este ghidul pentru viețuirea creștină în relație cu Dumnezeu. Versetul de astăzi tratează în mod special Unitatea: ,,Pentru ca ei să fie una, cum suntem și noi.”

Dar noi ca și oameni suntem diverși, înzestrați cu diferite talente și abilități. Cu viziuni diverse asupra vieții, influențate de mediul în care am crescut și mentalități diferite, asemeni culturilor din care facem parte. Biserica lui Hristos este alcătuită din cei ce aud glasul Lui, îl recunosc și Îl urmează.

În timp ce lumea ne îndeamnă să ne individualizam într-o continuă competiție cu ceilalți, noi suntem chemați la lucrul în echipă. Acesta este susținut de:

U – Umilință

N – Neprihănire

I – Iubire

T – Transparență (Sinceritate)

A – Acceptare

T – Timp

E – Empatie

„Numai după ce ucenicii au ajuns la perfectă unitate, când ei nu se mai luptau după locul cel mai de frunte, Duhul Sfânt a fost revărsat.” — Cr 91.5

Un proverb românesc spune: „unde-s doi, puterea crește.” Iar Cuvântul lui Dumnezeu ne aduce făgăduința: „Căci acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.”

Dragul meu explorator, suntem chemați la unitate. Iar dacă vreodată un gând descurajator îți va spune că îți e mai bine singur, amintește-ți că acest mecanism(unitatea) este creat de un Dumnezeu care este desăvârșit.

Raisa Semeniuc, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor