Articolul precedentDragostea lui Dumnezeu
  Articolul următorMai lasă-l și anul acesta!

  O invitație specială

  Atunci lupul va locui împreună cu mielul, și pardosul se va culca împreună cu iedul; vițelul, puiul de leu, și vitele îngrășate, vor fi împreună, și le va mâna un copilaș. (Isaia 11:6)

  Grădina zoologică este fascinantă pentru orice vârstă. Când ești acolo parcă uiți de timp, de foame sau sete. Este ceva ce nu poate fi explicat de ce ne atrage atât de mult însă există o reciprocitate în raportul om – animal. Și unul si celălalt se privesc în ochi și parcă își transmit din priviri simpatia, compasiunea și strigătul uneori neînțeles de oameni. Ce bine ar fi dacă am putea înțelege ceea ce vor să ne transmită…

  Există de 6000 de ani in ADN-ul tuturor speciilor ideea că nu demult acele animale fioroase, odinioară în gradina Edenului, veneau în fiecare dimineață să-i salute pe Adam și pe Eva. Ți-ai dori sa mângâi coama unui leu? Sau blana unui tigru? Sau să stai în apă, la soare pe un crocodil care să te plimbe de colo până colo ca un vaporaș privat? Dacă spunem cuiva așa ceva probabil că ni se va reproșa că avem imaginația prea bogată în aceasta privință. Dar citește cartea Genezei! Vei vedea că în săptămâna creațiunii, după fiecare zi de activitate, Dumnezeu a văzut că totul era făcut foarte bine, perfect, purtând amprenta Lui, o amprentă care făcea ca animalele de tot felul sa fie blânde și supuse omului, administratorul planetei Pământ.

  Prin apariția păcatului(neascultării) acele vietăți și-au schimbat atitudinea față de oameni, cu alte cuvinte aceștia din urmă și-au pierdut respectul în fața lor. În timp fiziologia acestor animale s-a modificat, instinctele au devenit din ce în ce mai puternic orientate si formate spre vânătoare și cruzime.

  Textul de astăzi ne vorbește despre iminența unei recreațiuni când Domnul Isus va așeza toate lucrurile ca la început. Este imaginea Noului Pământ cu toate frumusețile de nedescris și imaginat mai ales acum în aceste timpuri de criză. Dar este o realitate viitoare autentică, Cel care a creat lumea, întregul Univers, a spus că toate lucrurile vor fi fără urmă de poluare, de întinare a Răului. Noi, cei ce citim Cuvântul Său, avem credința că El întotdeauna va aduce la îndeplinire ceea ce a promis, iar astăzi prin frumusețea naturii și a animalelor contemplăm cu ochii deschiși slava lui Dumnezeu. Astăzi ai primit o invitație gratuită pentru activitățile de pe Noul Pământ, iar ca explorator nu poate fi o bucurie mai mare decât să descoperi zi după zi măreția unui Creator care din dragoste pentru tine a „plătit” cu viața Lui această invitație! Mulțumește-i și asculta-L prin glasul părinților și al educatorilor tăi!

  Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

  O invitație specială - 2020. Atunci lupul va locui împreună cu mielul, și pardosul se va culca împreună cu iedul; vițelul, puiul de leu, și vitele îngrășate, vor fi împreună, și le va mâna un copilaș. (Isaia 11:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...