Articolul precedentIată-L!
  Articolul următorJézus első eljövetele

  Un sprijin puternic

  Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin. (Psalmi 16:8)

  Poate îți place să te cațări în pomi, să te urci pe munte, să îndrăznești acolo unde alții se tem. Este un lucru normal și chiar de așteptat pentru un explorator. În același timp, poate nu știi din proprie experiență ce înseamnă să te clatini, dar cu siguranță ai văzut persoane slăbite, în vârstă, care aveau nevoie de un sprijin pentru a putea rămâne în picioare. Și cel mai bun sprijin, din toate punctele de vedere, este un braț cald și puternic. Nici o cârjă nu se poate compara cu o ființă caldă care îți oferă brațul ca să nu te clatini.

  Chiar dacă la vârsta de explorator, ideea de slăbiciune și riscul de a te clătina pare tare departe, realitatea este că orice om este slab, vulnerabil și total dependent de Creatorul lui.

  Am să îți spun o experiență: aveam 10 ani și împreună cu Simi, frățiorul meu mai mic, am plecat singuri la scăldat. La un moment dat, ajungând într-un loc cu apă adâncă, pentru că nu știa să înoate, a început să strige după ajutor. Eu care știam să înot, am fost sigur că voi reuși să îl scot la mal, dar odată ajuns lângă el m-am trezit împins sub apă în încercarea lui de a se menține deasupra. Încă puțin și am fi pierit amândoi, dar brațul puternic al unui bărbat care ne cunoștea, l-a luat de deasupra mea și l-a dus în siguranță la mal.

  Pff, ce experiență! Și eu care credeam că înot binișor.

  Atunci am învățat un lucru: oricât de bine te pricepi la un lucru, oricât de puternic ai fi, oricât de pregătit ești, mai devreme sau mai târziu, în viața ta va veni un moment când vei fi puternic încercat, lovit pentru a te clătina și a cădea ca și copacul tăiat în pădure.

  În acele momente vei putea rămâne fără să te clatini, cu o singură condiție: dacă încă de pe acum pui mereu pe Dumnezeu înaintea ta, dacă faci din Isus cel mai important prieten al tău, dacă vorbești cu El în rugăciune și îl rogi să fie mereu la dreapta ta. Ca un prieten care, atunci când problemele încearcă să te clatine și să te doboare, îți va oferi brațul Său puternic și cald, sigur și iubitor. Doar așa vei putea să nu te clatini, să nu cazi, ci din contră, să fi învingător.

  Adrian Belean, Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Deschide, acum!

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Îndrăznește să crezi!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...