Articolul precedentPrima dragoste
  Articolul următorA betlehemi tanulság

  Ingrediente pentru An Nou

  Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești”. (Geneza 4:7)

  Am citit într-o carte despre o pictură murală dintr-un templu vechi în care puteau fi văzute două personaje. Primul era un rege aplecat peste o nicovală transformând coroana sa într-un lanț. Al doilea era un rob, care făurea o coroană din lanțul său. Se spune că sub tablou era o plăcuță pe care scria: „Viața este ceea ce facem, indiferent din ce o facem”.

  Tu cum crezi că va fi anul acesta pentru tine? Va fi un an bun? Va fi un an care va putea fi descris ca fericit, sau cel puțin plăcut? Un an în care vei crea o mulțime de amintiri frumoase? Poate cel mai bun an de până acum din viața ta?

  Cu ce te-ai gândit să intri în anul acesta? Care sunt planurile tale? Te întreb, pentru că eu cred că mersul acestui an ține și de ingredientele presărate de tine dea lungul lui. Un alt fel de a spune „dacă faci bine, vei fi bine primit”. Și dacă te pregătești să îmi spui că nu are sens să facem planuri, pentru că oricum nu cunoaștem viitorul, atunci am și eu o provocare. Te provoc să îl cunoști.

  De fapt te provoc să îți cunoști identitatea. Cere Tatălui tău să îți arate Pașaportul. În el vei descoperi că ești copil de Împărat, și că ai o misiune foarte importantă anul acesta. Misiunea de a arăta tuturor că e frumos să fi copil iubit de Dumnezeu, că e liniștitor să știi că El ți-este tot aproape, și că este încurajator să știi că orice s-ar întâmpla anul acesta, în El ai viitorul asigurat. În felul acesta, vei ajunge să fi o lumină în întuneric, o călăuză pentru cei care nu reușesc să vadă prin ceața deasă a acestei lumi.

  Și te întreb din nou, care sunt planurile tale? Ce te-ai gândit să faci din viața ta? Ai înainte încă 364 de zile în care te provoc să trăiești frumos, să vorbești încurajator, să cânți armonios, să înveți, să atingi pozitiv viețile altor, să faci ce este drept, să-ți iubești aproapele și să umbli smerit cu Dumnezeu. Adică „să faci bine”.

  Cât despre mine, îți doresc un an nou fericit!

  P.S. Pe bune, scrie aici măcar unul din planurile tale pentru 2021:____________


  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

  Ingrediente pentru An Nou - Devotional explo. Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești”. (Geneza 4:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...