Articolul precedentPrima dragoste
  Articolul următorA betlehemi tanulság

  Ingrediente pentru An Nou

  Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești”. (Geneza 4:7)

  Am citit într-o carte despre o pictură murală dintr-un templu vechi în care puteau fi văzute două personaje. Primul era un rege aplecat peste o nicovală transformând coroana sa într-un lanț. Al doilea era un rob, care făurea o coroană din lanțul său. Se spune că sub tablou era o plăcuță pe care scria: „Viața este ceea ce facem, indiferent din ce o facem”.

  Tu cum crezi că va fi anul acesta pentru tine? Va fi un an bun? Va fi un an care va putea fi descris ca fericit, sau cel puțin plăcut? Un an în care vei crea o mulțime de amintiri frumoase? Poate cel mai bun an de până acum din viața ta?

  Cu ce te-ai gândit să intri în anul acesta? Care sunt planurile tale? Te întreb, pentru că eu cred că mersul acestui an ține și de ingredientele presărate de tine dea lungul lui. Un alt fel de a spune „dacă faci bine, vei fi bine primit”. Și dacă te pregătești să îmi spui că nu are sens să facem planuri, pentru că oricum nu cunoaștem viitorul, atunci am și eu o provocare. Te provoc să îl cunoști.

  De fapt te provoc să îți cunoști identitatea. Cere Tatălui tău să îți arate Pașaportul. În el vei descoperi că ești copil de Împărat, și că ai o misiune foarte importantă anul acesta. Misiunea de a arăta tuturor că e frumos să fi copil iubit de Dumnezeu, că e liniștitor să știi că El ți-este tot aproape, și că este încurajator să știi că orice s-ar întâmpla anul acesta, în El ai viitorul asigurat. În felul acesta, vei ajunge să fi o lumină în întuneric, o călăuză pentru cei care nu reușesc să vadă prin ceața deasă a acestei lumi.

  Și te întreb din nou, care sunt planurile tale? Ce te-ai gândit să faci din viața ta? Ai înainte încă 364 de zile în care te provoc să trăiești frumos, să vorbești încurajator, să cânți armonios, să înveți, să atingi pozitiv viețile altor, să faci ce este drept, să-ți iubești aproapele și să umbli smerit cu Dumnezeu. Adică „să faci bine”.

  Cât despre mine, îți doresc un an nou fericit!

  P.S. Pe bune, scrie aici măcar unul din planurile tale pentru 2021:____________


  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

  Ingrediente pentru An Nou - Devotional explo. Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești”. (Geneza 4:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...