Articolul precedentPrima zi de școală
  Articolul următorAmikor Jézus megszületett

  Control din iubire

  Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești” (Geneza 4:7)

  Unul din lucrurile mele preferate este să călătoresc. Când călătoria aceasta este cu avionul, atunci este și mai plăcută pentru că îmi place să zbor și avionul este cel mai sigur mod în care o pot face. Au fost însă momente în care călătoriile internaționale îmi dădeau emoții mai ales în momentul îmbarcării. Motivul? La un moment dat mi-am dat seama că pentru aproape toate zborurile sunt rugat să trec printr-un control amănunțit, și în câteva ocazii destul de privat. Într-o ocazie mi-a fost teamă că voi pierde și avionul. Nu l-am pierdut, și de fiecare dată, controlul arăta că pot urca în avion pentru a-mi continua călătoria.

  În 2018, mi-am făcut curaj să întreb de ce sunt ales „aleatoriu” de fiecare dată. Am aflat răspunsul. Călătorind în multe țări pentru misiune, pașaportul meu indică agenților că trebuie să fiu verificat personal. De atunci sunt liniștit, și chiar aștept controlul de rutină, însă sunt și foarte atent când îmi pregătesc bagajul de mână.

  Tu cum ai fi dacă ai știi că cineva te va trece printr-un control amănunțit „aleatoriu” în fiecare săptămână? Azi este Sabat. Cum ar fi dacă atunci când ai ajunge la Biserică, la ușă te-ar întâmpina cineva care te-ar invita într-o cameră pentru un interogatoriu?

  „Ai vorbit urât săptămâna aceasta? Ai spus doar adevărul? Ai citit Biblia? De câte ori te-ai rugat cu atenție? Ai citit devoționalul în fiecare dimineață? Ce păcate ai făcut?”

  Dacă cel care pune întrebările e Dumnezeu?

  Îmi place mult contextul versetului de azi. Cuvintele sunt adresate chiar de Dumnezeu, care stă de vorbă cu Cain, după acesta îl omorâse pe Abel, fratele său. Eu nu aș mai fi stat de vorbă cu el. Dumnezeu însă dorea pocăința și mântuirea sa. Cain însă nu a mai vrut să stea de vorbă cu Dumnezeu, devenind chiar mai îndrăzneț și sfidător în păcatul său. Să nu faci ca el.
  E foarte posibil ca anul acesta, Dumnezeu să te ia la întrebări. Să nu te temi de întrebări. Teme-te când vei dori să fugi departe de Dumnezeu pentru a nu-i mai auzi glasul.


  Benjamin Stan, Director Asociat Conferință – Uniunea de Conferințe

  Control din iubire - Devotional explo. Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești” (Geneza 4:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...