Articolul precedentBusiness class
  Articolul următorA második advent reménysége

  Tu ce pui pe primul loc?

  Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)

  În vremurile de demult, politeismul era o realitate în aproape toate popoarele. Din simple simboluri sau viețuitoare ale naturii creau un întreg cult politeist.

  Atunci când Dumnezeu a eliberat poporul evreu din Egipt, în același timp i-a scos și de sub influența sistemului păgân de închinare. Pentru că ei călătoreau spre Canaan, o țară cu mulți dumnezei venerați, ce s-ar fi întâmplat dacă poporul lui Israel nu ar fi avut niște repere de credință autentice?

  Prin prima poruncă a Decalogului, Dumnezeu nu recunoaște vreo altă divinitate pe lângă Sine, El fiind singur în rang, poziție și glorie ca Dumnezeu, ci își declară simplu identitatea. Pentru ca El este „cel ce Sunt” și nicio alta divinitate de origine omenească nu poate să-I ia locul în viețile noastre. Orice altceva ce primește adorarea, închinarea și slujirea noastră poate deveni un dumnezeu fals, principiile din vechime fiind valabile și astăzi. Pentru a ne verifica, ne putem pune o simplă întrebare: „În ce ne investim timpul, banii și afecțiunea?”.

  În mod neobișnuit, Decalogul începe cu punctul culminant. Atunci când prima poruncă reprezintă un principiu al vieții noastre, și celelalte nouă vor fi respectate.

  Dar cum putem face din Domnul o prioritate? În lumea modernă, oamenii sunt mai aglomerați decât niciodată. Ne învârtim în această lume, cele 24 de ore fiind insuficiente. Când nu prioritizăm în mod corect, tindem să ne îndepărtăm de aspectul cel mai important al vieții noastre: credința.

  Lucrează la construirea unei relații personale cu Dumnezeu și vei vedea cum traiul tău va prospera, iar inima îți va fi plină de bucurie.

  Atunci când ești într-o situație, aparent, fără ieșire pune-ți întrebarea „Ce ar face Isus?” și vei vedea cum luarea unei decizii înțelepte nu va mai fi un capăt de lume.

  Folosește-ți talentele pentru El, deoarece El ți le-a dăruit cu un scop și vei afla pentru ce țel ai fost creat.

  Roagă-te zilnic și vei vedea cum acesta va deveni un obicei esențial în viața ta, iar îndrumările divine îți vor ghida calea.


  Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Tu ce pui pe primul loc? - Devotional explo. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...