Articolul precedentBusiness class
  Articolul următorA második advent reménysége

  Tu ce pui pe primul loc?

  Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)

  În vremurile de demult, politeismul era o realitate în aproape toate popoarele. Din simple simboluri sau viețuitoare ale naturii creau un întreg cult politeist.

  Atunci când Dumnezeu a eliberat poporul evreu din Egipt, în același timp i-a scos și de sub influența sistemului păgân de închinare. Pentru că ei călătoreau spre Canaan, o țară cu mulți dumnezei venerați, ce s-ar fi întâmplat dacă poporul lui Israel nu ar fi avut niște repere de credință autentice?

  Prin prima poruncă a Decalogului, Dumnezeu nu recunoaște vreo altă divinitate pe lângă Sine, El fiind singur în rang, poziție și glorie ca Dumnezeu, ci își declară simplu identitatea. Pentru ca El este „cel ce Sunt” și nicio alta divinitate de origine omenească nu poate să-I ia locul în viețile noastre. Orice altceva ce primește adorarea, închinarea și slujirea noastră poate deveni un dumnezeu fals, principiile din vechime fiind valabile și astăzi. Pentru a ne verifica, ne putem pune o simplă întrebare: „În ce ne investim timpul, banii și afecțiunea?”.

  În mod neobișnuit, Decalogul începe cu punctul culminant. Atunci când prima poruncă reprezintă un principiu al vieții noastre, și celelalte nouă vor fi respectate.

  Dar cum putem face din Domnul o prioritate? În lumea modernă, oamenii sunt mai aglomerați decât niciodată. Ne învârtim în această lume, cele 24 de ore fiind insuficiente. Când nu prioritizăm în mod corect, tindem să ne îndepărtăm de aspectul cel mai important al vieții noastre: credința.

  Lucrează la construirea unei relații personale cu Dumnezeu și vei vedea cum traiul tău va prospera, iar inima îți va fi plină de bucurie.

  Atunci când ești într-o situație, aparent, fără ieșire pune-ți întrebarea „Ce ar face Isus?” și vei vedea cum luarea unei decizii înțelepte nu va mai fi un capăt de lume.

  Folosește-ți talentele pentru El, deoarece El ți le-a dăruit cu un scop și vei afla pentru ce țel ai fost creat.

  Roagă-te zilnic și vei vedea cum acesta va deveni un obicei esențial în viața ta, iar îndrumările divine îți vor ghida calea.


  Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Tu ce pui pe primul loc? - Devotional explo. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...