Scrisoare de dragoste

Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)

Am tresărit emoționat, de cum am zărit chipul tău, deși te cunoșteam parcă din totdeauna… În primii ani, am urmărit cu atenție creșterea ta, și chiar dacă știu totul despre viitorul tău, tot mă bucuram la fiecare pas, la fiecare cuvânt și la fiecare reușită a ta. De cum ai venit la biserică, am observat că îți pasă de Mine din modul în care cântai sau spuneai rugăciunile. Știu că uneori te-ai plictisit la adunare, iar episoadele au devenit tot mai dese odată cu creșterea ta în vârstă. Nu te condamn, ba chiar te înțeleg, pentru că și Mie îmi pare că uneori, copiii Mei sunt mai preocupați de ei și de programele lor decât de Mine.

Dar, pentru că te iubesc, trebuie să-ți mărturisesc unele emoții ce Mă încearcă în raport cu tine: uneori sunt gelos văzând cât de ușor alții îți acaparează toată atenția și afecțiunea. 

Ai descoperit mai întâi telefonul: ce mult mi-aș fi dorit să văd că îți era dor și de Mine. Alteori, Mi-aș fi dorit ca unele jocuri să Mă includă și pe Mine. Mai târziu a venit Facebook, Instagram și TikTok: atât de repede îți trecea timpul în aceste aplicații… cunoșteai oameni noi, trenduri și modele, iar de Eu parcă eram tot mai departe pentru tine. Mai nou, când Îmi spui aceeași poezie crezând că așa stai de vorbă cu Mine, repede și superficial, parcă aș vrea să strig să Mă auzi că Mă doare o astfel de relație.

De ceva timp ai ajuns și la Explo – nici nu știi ce bucuros am fost când ți-au pus la gât cravata: credeam că astfel vom fi mai apropiați. Am așteptat cu emoție toate întâlnirile, toate devoționalele sau specializările pentru că știam că în ele Mă vei descoperi pe Mine. Când îți privesc ochii și fața în lumina focului de tabără, văd că ți-ai dori și tu să fim mai apropiați, că îți dai seama că fără Mine, viața ta nu are sens. Nici nu știi cât de mult aștept să continuăm astfel de momente și la tine acasă.

Chiar vreau să te întreb astăzi: ai vrea să nu mai ai pe nimeni afară de Mine ca sens și dumnezeu?


Felix Mușat, Director Tineret Conferință – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor