Articolul precedentPrimul job
  Articolul următorA történelem megértésének kulcsa

  Pași mici spre un Dumnezeu Mare

  Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)

  E mijlocul celei mai importante săptămâni din acest an. Cred că ai toate motivele să nu mă crezi, din vreme ce ziua ta de naștere nu e acum, poate visezi la vacanța de vară cu tabără, mare… Dar am un argument foarte puternic în sprijinul afirmației din introducere.

  Aceasta este săptămâna rezoluțiilor. Nu știu ce ți-ai propus până acum, dar e important să îți stabilești repede lista priorităților din noul an! Câteva idei? Să „învingi” măcar un munte anul ăsta (îți recomand Retezatul!), să te înscrii la un club de tenis, să înveți să înoți sau să schiezi, să citești minim o carte pe lună (în afară de cele de la școală), sau, de ce nu, să te botezi! Vei vedea, însă, că pe măsură ce zilele vor trece, vei simți împotrivire în atingerea țintelor, mai ales în privința celor spirituale! 

  În 1880 un tânăr a reușit să se angajeze la o casă de amanet. Era o slujbă umilă, pe care nu o agrea deloc. Dar visa îndrăzneț! Pentru a-și împlini visul, era conștiincios la muncă, dar mai ales, a scris pe o hârtie următoarea rezoluție: „Îți promit, Doamne, că mă voi trezi devreme în fiecare dimineață, pentru a avea câteva minute (cel puțin cinci!) pentru rugăciune… Prin prezenta, promit că voi citi cel puțin patru capitole din Biblie în fiecare zi. Voi cultiva un spirit de devotament și dăruire și voi fi un prizonier al iubirii Mântuitorului.” Tânărul William Booth a devenit predicator și a condus mii de oameni spre Dumnezeu. 

  De ce este aceasta cea mai importantă săptămână din an? Acum poți face câțiva pași mici, dar esențiali pentru tot anul! Vor fi mulți care îți vor cere genunchiul! Alții te vor îngenunchea fără să te întrebe măcar! Pentru a nu te pierde în marea casă de amanet a lumii, oferă-I Lui, Singurului care te iubește cu adevărat câteva minute în fiecare zi. 

  „Să studiez și să mă rog zilnic” să fie pentru tine un jurământ sfânt de astăzi înainte! Și vei ajunge Mare!


  Adrian Dorgo, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  Pași mici spre un Dumnezeu Mare - Devotional explo. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...