Articolul precedentPrimul salariu
  Articolul următorCsalódások

  Alege-ți un dumnezeu

  Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)

  Să presupunem că vecinii de vizavi sunt doi soți fără copii. Și pentru că nu au copii, le face plăcere să te ia în tot felul de locații frumoase din această lume, să te scoată la masă în oraș, să te ducă in parcuri de distracție și să se joace cu tine în gradina din spatele casei. Și toate astea…GRATIS. Ti-ar surâde această idee?

  Dar cum crezi că s-ar simți părinții tăi, care ți-au dat viață, te-au crescut cu mari greutăți, care te iubesc și își doresc să petreacă timp cu tine? Cum s-ar simți ei când, de fiecare dată când vor să petreacă timp cu tine, tu le spui: trebuie să plec cu vecinii la pizza, vorbim altădată? Sau când vor să mergeți împreună în concediu, tu să le spui: concediul acesta merg cu vecinii în Grecia. O sa merg cu voi altădată. Îți poți imagina ceva din durerea pe care o simt? Ei simt că tu ai ales alți părinți.

  Oare cum se simte Dumnezeu, când tu îi spui: Doamne, vreau mai întâi să văd ultimele noutăți pe Facebook, pentru școala de Sabat o să studiez altădată! Sau când îi spui: vreau să mă joc pe calculator, citesc mai târziu cuvântul Tău. Sabatul acesta vreau văd un film, nu am chef să merg la biserică. Sau de data aceasta voi sări peste rugăciune că nu mai pot de foame. La fel ca și în cazul exemplului cu vecinii, alegând mereu altceva decât timpul cu Dumnezeu, tu îți alegi alți dumnezei. Iar noi suntem schimbați după chipul și asemănarea dumnezeului pe care îl alegem. Poate fi Dumnezeul Bibliei, plin de dragoste și de planuri frumoase pentru dezvoltarea ta, sau un dumnezeu asemenea jocurilor violente de pe calculator, a conținutului trivial de la tv sau Facebook, sau asemenea modelelor din lumea muzicii. 

  Acesta este motivul pentru care Dumnezeu spune să nu ai alți dumnezei. Pentru că ceilalți te vor face să devii asemenea lor. Iar El te iubește prea mult ca să te vadă suferind sau neatingându-ți potențialul maxim.

  Alege azi dumnezeul după chipul căruia vrei să te transformi!


  Adrian Belean, Pastor – Conferința Banat

  Alege-ți un dumnezeu - Devotional explo. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...