Să iubești aproapele

  Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)

  În acest text sunt trei porunci: 

  1) Să nu te răzbuni! Dacă vrei să fii fericit o clipă, răzbună-te, dacă vrei să fii fericit o viață, iartă! (Henri Lacordaire). 

  Mă gândesc la fetița israelită de vârsta explo luată roabă în Siria. Despre ea se spune că: „era în slujba nevestei lui Naaman. În timp ce slujea în acest cămin păgân, simțămintele ei au fost trezite pentru binele stăpânului ei și, amintindu-și de minunile de vindecare făcute prin Elisei, a spus stăpânei: „Oh, dacă domnul meu ar fi la proorocul acela din Samaria, proorocul l-ar tămădui de lepra lui!” Ea știa că puterea cerului era cu Elisei și credea că prin această putere Naaman putea fi vindecat.”(P.R. p.182). Aceeași putere a cerului a făcut-o și pe ea în stare să nu se răzbune. 

  2) Să nu ții necaz pe copiii poporului tău! 

  Nici un instructor n-ar trebui să-și permită să țină necaz pe copii, chiar dacă sunt neascultători sau obraznici! 

  3) Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți! 

  În P.P. p. 303-304 scrie: „Zece precepte scurte, dar cuprinzătoare și pline de autoritate cuprind datoria omului față de Dumnezeu și față de semenii săi, și toate bazate pe marele principiu al iubirii: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta și pe aproapele tău ca pe tine însuți!” Așa spune teoria, dar practic?… Avem ca exemplu pe Avraam. În P.P. p.127 scrie: „Avraam ținea seama de cerințele dreptății și ale omeniei. Purtarea sa ilustrează cuvântul inspirat: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți!” Cum să iubesc aproapele ca pe mine? De exemplu, când mă îmbrac, să mă întreb: „Am în grupa mea explo vreun copil care nu are ce îmbrăca?” Când mănânc, să mă întreb: „Există printre prietenii mei cei mici vreunul care nu are ce mânca?…ș.a.m.d. Doamne, ajută-ne să împlinim aceste trei porunci! Amin!


  Moroșanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Să iubești aproapele - Devotional explo. Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...