Articolul precedentPrimul născut
  Articolul următorA harmadik angyal utolsó intései

  Răzbunarea Interzisă

  Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)

  Când a fost ultima dată când ai reușit o răzbunare ca la carte? Dacă este bine pusă în scenă, răzbunarea îți dă o senzație de bine, de triumf și chiar de satisfacție. Oare de ce Dumnezeu ne spune în Scriptură să nu ne răzbunăm? Dacă ai fi o tulpină de Trestrastigma, o rudă a viței de vie pe care o întâlnim în țara noastră, ai putea să ajungi în situația în care să ai toate motivele să te răzbuni. Se întâmplă deseori, ca în scoarța lemnoasă a tulpinii acestei plante, musafiri nepoftiți (păsări sau insecte) să aducă ceva ce peste timp se va arăta ca fiind un cadou cu totul de nedorit: o sămânță de Rafflesia Arnoldi, o plantă parazit ce deține recordul ca fiind cea mai mare floare din lume. Dacă m-aș opri aici cu detaliile, scenariul nu pare atât de grav.

  Însă, gândește-te că această plantă parazit se hrănește cu toată seva pregătită de rădăcinile firave ale Trestrastigmei, care nu mai poate crește. Deci, cum te-ai simți ca cineva să îți confiște toate resursele: mâncarea, atenția și afecțiunea celor dragi? Dar problemele continuă: când înflorește, Rafflesia Arnoldi emană în jurul ei un miros infect de putreziciune, fiind cunoscută și sub numele de „floarea cadavru”. Cercetătorii o descriu ca fiind o floare de aproape un metru în diametru, cu petale de un roșu aprins și cu miros de carne putredă. Dacă aș fi în locul plantei gazdă, aș avea toate motivele să nu iubesc musafirul nepoftit și să caut un prilej de a mă răzbuna. Nu doar că o parazitează luându-i toate resursele, dar nici măcar nu îi mulțumește dându-i un miros plăcut. Însă orice răzbunare asupra florii cadavru, s-ar întoarce și împotriva plantei gazdă. Îți poți imagina cum ar arăta lumea noastră dacă toți am realiza că nu ne putem răzbuna fără să ne facem rău și nouă? Uneori avem toate motivele să nu iubim și să căutăm răzbunarea. Dar , în acest exemplu din natură, descoperim faptul că orice răzbunarea va avea efecte nedorite și în viața noastră, așa că mai bine putem lăsa răzbunarea în mâna lui Dumnezeu.


  Felix Mușat, Director Tineret Conferință – Conferința Muntenia

  Răzbunarea Interzisă - Devotional explo. Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...